Πάτρα: Εθελοντική αιμοδοσία από το σπιράλ

 

Σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη σπιραλ αναφέρει:

Όπως και κατά τη διάρκεια του πρώτου απαγορευτικού, την περασμένη Άνοιξη, έτσι και τώρα, η δημοτική παράταξη «σπιράλ» επιλέγει να διοργανώσει δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς, καλύπτοντας -στο βαθμό που της αναλογεί- ανάγκες συνδημοτών. Ηπανδημία, τα μέτρα και η νέαπαρατεταμένηπερίοδος απαγορεύσεων έχουν δημιουργήσει νέες έκτακτες συνθήκες στην τοπική μας κοινωνία, ενώ και ο ερχομός των εορτών φωτίζει αλλιώς τα κενά των δομών.Την πρωτοβουλία και ευθύνη υλοποίησης των δράσεων έχει η Ομάδα Εργασίας #κοινωνία της παράταξης.

Το σπιράλ αποφασίζει να συνδράμει με τα μέλη και τους φίλους του προς διάφορες κατευθύνσεις. Ανακοινώνει, όμως, μόνο τις δράσεις που αποτελούν ανταπόκριση της παράταξης σε δημόσιες προσκλήσεις, απευθύνοντας με τη σειρά του κάλεσμα προςόλους τους πατρινούς, προκειμένου να συνεισφέρουν το λίγο τους με στόχο να προκύψει το πολύ. Δύο τέτοιες δράσεις είναι μία Εθελοντική Αιμοδοσία και η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης που προορίζονται για παιδιά.

Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020, από τις 4.30μμ μέχρι τις 7.30μμ, σε ισόγειο χώρο τηςΥψηλάντου 100, στο κέντρο της Πάτρας, η δημοτική παράταξη διοργανώνει την Εθελοντική Αιμοδοσία σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών. Η ανάγκη για αίμα είναι μεγάλη και διαρκής. Υπενθυμίζεται πως το σπιράλ λειτουργεί από τον Απρίλιο ως Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών (με κωδικό 15400). Η δράση είναι ανοικτή προς όλους όσοι θέλουν να συνεισφέρουν.

Το πλήρες μήνυμα της παράταξης έχει ως εξής: «Ξεκινάμε από τους κύκλους μας. Βασιζόμαστε στον άνθρωπο, Δίνουμε αίμα. Η αιμοδοσία είναι ο κύκλος της ζωής. Γίνε μέρος του κύκλου. Εθελοντική αιμοδοσία από το σπιράλ. Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020, 4.30μμ–7.30μμ, Αλεξάνδρου Υψηλάντου 100. Γίνε εθελοντής αιμοδότης».

Θα προηγηθεί συλλογή τροφίμων και παιχνιδιών για τα παιδιά της «Κιβωτού της Αγάπης», σύμφωνα με τις συγκεκριμένες ανάγκες που έχουν ανακοινωθεί από την διοίκηση του ιδρύματος. Ο ίδιος χώρος (Υψηλάντου 100) θα είναι ανοιχτός για τη συγκεκριμένη δράση, όλες τις καθημερινές αυτής της εβδομάδας (Δευτέρα με Παρασκευή), από τις 4.30μμ έως τις 7.30μμ, αναμένοντας τις προσφορές μελών και φίλων.

Σημειώνεται πως, λόγω των εν ισχύ μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας, οι μετακινήσεις πολιτών για τις εν λόγω δράσεις μπορούν να γίνουν με τους κωδικούς 1 (για την αιμοδοσία) και 4 (για την παροχή των ειδών).

 

 

 

Διαβάστε επίσης