Premier League: Με μάσκες και χωρίς… αγκαλιές στους πανηγυρισμούς οι οπαδοί στις κερκίδες

 

 

Υποχρεωτική χρήση μάσκας και απαγόρευση των εναγκαλισμών στα... γκολ, είναι μερικούς απ’ τους ξεκάθαρους κανονισμούς που έχουν δοθεί από τις υγειονομικές αρχές της Βρετανίας για την επιστροφή περιορισμένου αριθμού θεατών στα γήπεδα της Premier League το προσεχές Σαββατοκύριακο (5-6/12).

Το πρωτόκολλο της Premier League για την επιστροφή έως και 2.000 οπαδών (ανά ματς) σε 10 από τα 20 γήπεδα της πρώτης κατηγορίας, καθιστά σαφές πως μολονότι η παρουσία σε εξωτερικούς χώρους δεν απαιτεί μάσκα στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι φίλαθλοι οφείλουν να έχουν καλυμμένο το πρόσωπό τους μέσα στα γήπεδα.

Οι φίλαθλοι από την ίδια οικογένεια θα μπορούν να κάθονται μαζί, όμως όλοι οι υπόλοιποι υποστηρικτές θα πρέπει να εξαπλωθούν σύμφωνα με το σχέδιο που τηρεί τις κοινωνικές αποστάσεις. Αν και τα συνθήματα και τα τραγούδια δεν έχουν απαγορευτεί επίσημα, οι αρχές ζητούν από τους φιλάθλους να είναι πολύ πιο ήπιοι στη συμπεριφορά τους και να αποφεύγουν τις επαφές. Οι φίλαθλοι που κατάφεραν να πάρουν εισιτήρια για τα παιχνίδια, θα λάβουν έναν «κώδικα συμπεριφοράς» που θα συντάξει ο σύλλογός τους, ενώ θα πρέπει επίσης να τηρούν τις διαδικασίες κατά την είσοδο κι έξοδό τους από τα γήπεδα.

Οι οπαδοί επέστρεψαν νωρίτερα σε ορισμένους αγώνες χαμηλότερων κατηγοριών της EFL την Τετάρτη (2/12) και θα είναι παρόντες στον αγώνα της Άρσεναλ με τη Ραπίντ Βιέννης στο Emirates το βράδυ της Πέμπτης (3/12) για τον αγώνα της 5ης αγωνιστικής του Europa League.

Δεν θα επιτρέπονται εναγκαλισμοί και... χάι-φάιβ, ανάμεσα στους οπαδούς με τη διοργανώτρια αρχή και τους αγγλικούς συλλόγους να ευελπιστούν ότι η ομαλή κι ασφαλής επιστροφή των θεατών, θα τους επιτρέψει να πιέσουν την κυβέρνηση για να επιτρέψουν πιλοτικούς αγώνες με μεγαλύτερη παρουσία θεατών.

Ήδη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε παρουσιάσει από τον Οκτώβριο ένα σχέδιο να επιτρέψουν την είσοδο 23.500 φιλάθλων στο χωρητικότητας 76.000 θεατών «Old Trafford», τηρώντας όλα τα μέτρα κοινωνικών αποστάσεων.

Ο πρώτος αγώνας της Premier League που θα καλωσορίσει φιλάθλους, θα είναι το παιχνίδι Γουέστ Χαμ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το Σάββατο (5/12), ενώ θα ακολουθήσει ο αγώνας της Τσέλσι με τη Λιντς. Το ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου μεταξύ Τότεναμ και Άρσεναλ την Κυριακή (6/12) θα έχει επίσης θεατές στις εξέδρες.

Διαβάστε επίσης