Στεφανί Φραπάρ: Πολύ καλή στο ντεμπούτο της η πρώτη γυναίκα που σφύριξε αγώνα Champions League

 

 

Ιδιαίτερα θετικό κρίνουν τα ΜΜΕ στην Ιταλία αλλά και την υπόλοιπη Ευρώπη το ντεμπούτο της πρώτης γυναίκας διαιτητή στην ιστορία του Champions League.

Ο λόγος για τη Στεφανί Φραπάρ, η οποία «σφύριξε» στη χθεσινή αναμέτρηση της Γιουβέντους με την Ντιναμό Κιέβου (3-1), «διατηρώντας τον αγώνα υπό έλεγχο για 90΄», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι Ιταλοί.

«Ο ανταγωνισμός μεταξύ ομάδων και το ποδόσφαιρο δεν αλλάζει: παραμένουν ίδια, όποιος και αν είναι ο διαιτητής» είχε δηλώσει η ίδια, μετά τον ορισμό της στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ στην Κωνσταντινούπολη, μεταξύ Τσέλσι και Λίβερπουλ (4-5 στα πέναλτι/1-1 στα 90΄, 2-2 στα 120΄).

Και το επιβεβαίωσε μία ακόμα φορά χθες στο «Allianz Stadium» χωρίς να δημιουργήσει κανέναν προβληματισμό.

Δύο ήταν οι φάσεις του αγώνα: το πιθανό πέναλτι του Μπονούτσι στον Βέρμπιτς (35΄) και το γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο (57΄). Στην πρώτη, ο αμυντικός της Γιουβέντους συγκρατεί εμφανώς τον Ουκρανό επιθετικό, ο οποίος, ωστόσο, τον κρατά με τη σειρά του από το σορτς. Στη δεύτερη, ο έλεγχος του VAR αποδεικνύει την κανονικότητα της θέσης του Μοράτα.

Ενενήντα λεπτά προσοχής και έντασης για την 36χρονη Γαλλίδα, που εξασφάλισε ροή στο παιχνίδι, με λίγες αλλά ακριβείς παρεμβάσεις.

Ο αριθμός των φάουλ, κατά μέσο όρο, όσα ενός αγώνα στο Champions League, 20 (8 Γιουβέντους, 12 Ντιναμό Κίεβο). Η επιλογή της να βγάλει την κίτρινη κάρτα στο πρώτο φάουλ του αγώνα (9΄), στον Μπετανκούρ (Γιουβέντους) ήταν θαρραλέα.

Ακολούθησε εκείνη στο 27ο λεπτό για το μαρκάρισμα του Ζαμπάρνι στο Μοράτα. Οι δύο αποφάσεις απέδωσαν, η ένταση παρέμεινε χαμηλή και εκείνη είχε πάντα τον έλεγχο του αγώνα.

Η μικρή σιλουέτα της (έχει ύψος 1,64 μ.), -όπως και με όλους τους διαιτητές- μπορεί να είναι ένα μειονέκτημα στη διαχείριση σχέσεων με τους παίκτες στο γήπεδο. Όμως δεν φάνηκε κάτι τέτοιο.

Η ίδια εξάλλου είχε αποκαλύψει τη... λύση σε μια πρόσφατη συνέντευξη: «Στο γήπεδο δεν αντιμετώπισα ποτέ πρόβλημα που σχετίζεται με το ύψος μου, γιατί χρησιμοποιώ κόλπα για να αποφύγω τις δυσκολίες, όπως ή ελάχιστη απόσταση ενός μέτρου ανάμεσα σε μένα και τους παίκτες που με εμποδίζει να είμαι σε κατώτερη θέση» είπε.

Διαβάστε επίσης