Νίκος Χαρδαλιάς: Φέτος οι γιορτές θα είναι διαφορετικές και το στίγμα έδωσε η Πάτρα

Αναφέρθηκε στους Πατρινούς που γιόρτασαν τον Άγιο Ανδρέα από το σπίτι

Φέτος οι γιορτές θα είναι διαφορετικές όπως έγινε σήμερα στην Πάτρα. Αυτό τόνισε το απόγευμα της Δευτέρας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των συντακτών του Υπουργείου Υγείας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ τόνισε πως οι επισκέψεις σε σπίτια φίλων δεν επιτρέπονται όσο ισχύουν τα μέτρα.

Ο υφυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη στάση του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομου για το θέμα του εορτασμού του πολιούχου της Πάτρας Απόστολου Ανδρέα, αλλά αναφέρθηκε και στους Πατρινούς που γιόρτασαν τον Άγιο Ανδρέα από το σπίτι.

Όπως είπε, όπως έγινε σήμερα στην Πάτρα έτσι και σε άλλες πόλεις με πολιούχους είτε την Αγία Βαρβάρα είτε τον Άγιο Νικόλαο, δεν θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.

Ευχές από το τηλέφωνο να στέλνουν οι Έλληνες και να ξεχάσουν τις επισκέψεις και τα κεράσματα, ζήτησε η καθηγήτρια Παιδιατρικής-Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Βάνα Παπαευαγγέλου, στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας. Κληθείσα να σχολιάσει τα πολλά ονόματα που γιορτάζουν το επόμενο διάστημα, η κυρία Παπαευαγγέλου έστειλε το μήνυμα: «Ευχηθείτε με ένα θερμό τηλεφώνημα και όχι με επισκέψεις».

 

Διαβάστε επίσης