Εύκολη νίκη για τον Παναθηναϊκό, 2-1 τον Παναιτωλικό στο ΟΑΚΑ

 

Με γκολ του Μακέντα και αυτογκόλ του Λιάβα, ο Παναθηναϊκός, ο οποίος είδε τρία γκολ να ακυρώνονται, νίκησε τον Παναιτωλικό στο ΟΑΚΑ.

Το παιχνίδι άρχισε με τους πράσινους να δείχνουν διάθεση να πιέσουν ψηλά και να σκοράρουν στο 10' με τον Αϊτόρ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε μέσω VAR για οφσάιντ, σε μια οριακή φάση. Οπως και να έχει, λίγα λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 19' το τριφύλλι άνοιξε το σκορ με τον Μακέντα από κοντά, μετά το γύρισμα του Σάντσες από δεξιά (1-0).

Ο Παναθηναϊκός είχε το προβάδισμα και αφού έδειξε να δίνει αργό ρυθμό στο επόμενο 10λεπτο, ανέβασε την πίεσή του ξανά μετά το ημίωρο και στο 43' έφτασε και σε δεύτερο γκολ, αυτή τη φορά από το αυτογκόλ του Λιάβα μετά το γύρισμα του Ζαγαρίτη (2-0).

Με την έναρξη του β' μέρους, σε μια φάση διαρκείας στην οποία ο Καρλίτος δεν μπορούσε να σκοράρει παρά την επιμονή του, ο Αϊτόρ βρήκε δίχτυα αλλά ακυρώθηκε κι αυτό μέσω VAR για χέρι του Βιγιαφάνιες στην αρχή της φάσης, όπως έγινε και σε ακόμη ένα, από τον Μαουρίσιο στο 65', για οφσάιντ. Τρία γκολ που δεν μέτρησαν, δηαδή, για τους πράσινους, οι οποίοι ήλεγχαν σε απόλυτο βαθμό το ματς και στο 77' πλησίασαν στο 3-0 με τον Ζαγαρίτη που νικήθηκε από τον Κνετ.

Μικρό το κακό για την ομάδα του Λάζλο Μπολόνι, αφού οι τρεις βαθμοί ήρθαν και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να κουραστεί ιδιαίτερα, με τον Παναιτωλικό να καταφέρνει απλά να μειώσει σε 2-1 στο 94' με το πέναλτι του Μεντόσα.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Σάντσες, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ζαγαρίτης, Μαουρίσιο (83' Σερπέζης), Αλεξανδρόπουλος, Αϊτόρ (78' Μολό), Βιγιαφάνιες (83' Μπουζούκης), Καρλίτος (67' Αγιούμπ), Μακέντα (78' Καμπετσής).

Παναιτωλικός: Κνετ, Τζανακάκης (80' Μεντίνα), Κωνσταντόπουλος, Λιάβας, Ντάλσιο, Ντίας, Τσιγγάρας, Γιάκολιτς (60' Ταχάρ), Μάζουρεκ (60' Ντουάρτε), Αριγίμπι (70' Μεντόσα), Αζάντι (46' Βέργος).

Διαβάστε επίσης