Κορονοϊός : Στη μάχη κατά της πανδημίας και άλλοι βουλευτές- γιατροί

 

Μεγαλώνει η λίστα των βουλευτών που ρίχνονται, στη μάχη κατά της πανδημίας με την ιατρική επαγγελματική τους ιδιότητα.

Στη λίστα προστίθεται, ο βουλευτής Θεσπρωτίας της ΝΔ,  Βασίλης Γιόγακας, ο οποίος σε δήλωσή του αναφέρει: «Ανταποκρίνομαι στην πρόσκληση του Υπουργείου Υγείας και τίθεμαι ως καρδιολόγος στη διάθεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και της 6ης Υ.ΠΕ. εθελοντικά και χωρίς αποζημίωση. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για τη στήριξη των ασθενών και των επαγγελματιών του Ε.Σ.Υ., που έχουν υπερβάλει εαυτούς. Τώρα, την ώρα της πιο μεγάλης μάχης που δοκιμάζει τις αντοχές τους στα όρια, μάς χρειάζονται περισσότερο παρά ποτέ!».

Υπενθυμίζεται ότι δύο, ακόμη βουλευτές της ΝΔ ο Χρήστος Κέλλας και ο Κώστας Μπλούχος καθώς και ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης ζήτησαν από τον πρόεδρο της Βουλής απαλλαγή από τα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα προκειμένου να ξαναφορέσουν την ιατρική στολή.

Οι κ.κ. Κέλλας και Λαμπρούλης προέρχονται από την Θεσσαλία και συγκεκριμένα από τη Λάρισα καθώς και οι δύο εκλέγονται εκεί, ο μεν πρώτος με το κυβερνών κόμμα της ΝΔ, ο δεύτερος με το ΚΚΕ. Ο κ. Κέλλας είναι αναισθησιολόγος – ελεύθερος επαγγελματίας ενώ ο κ. Λαμπρούλης πνευμονολόγος του ΕΣΥ στο ΓΝ της Λάρισας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο αυτοί βουλευτές-γιατροί όπως και ο συνάδελφός τους Κωνσταντίνος Μπλούχος, που είναι χειρουργός και εκλέγεται βουλευτής στη Δράμα με τη ΝΔ προέρχονται από περιοχές όπως η Βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλία που βρίσκονται στο επίκεντρο της πανδημίας.

Διαβάστε επίσης