Σούπερ Τσιτσιπάς στο ATP Finals: Νίκησε τον Ρούμπλεφ και παίζει «τελικό» με Ναδάλ

 

 

Επειτα από συγκλονιστικό και άκρως συναρπαστικό παιχνίδι ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε τον Αντρέι Ρούμπλεφ και οδεύει με εξαιρετική ψυχολογία στον τρίτο και πλέον καθοριστικό αγώνα με τον Ράφα Ναδάλ για μια θέση στους ημιτελικούς του ATP Finals. Ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας, νο. 6 στην παγκόσμια κατάταξη, επικράτησε 2-1 σετ (6-1,4-6, 7-6) του Ρώσου, νο. 8 έπειτα από 1 ώρα και 55 λεπτά και στοχεύει σε μια ακόμη υπέρβαση απέναντι στον θρυλικό Ισπανό στο ματς της Πέμπτης (19/11) προκειμένου να προκριθεί για δεύτερη σερί σεζόν στην τετράδα του τουρνουά, που κατέκτησε το 2019.

Ουσιαστικά πρόκειται για έναν τελικό δεδομένου ότι ήδη ο Ντομινίκ Τιμ έχει εξασφαλίσει την πρόκριση με δύο νίκες. Ως εκ τούτου, ο νικητής στο ζευγάρι Τσιτσιπάς - Ναδάλ θα πάρει το δεύτερο εισιτήριο για την ημιτελική φάση μαζί με τον Αυστριακό. Πάντως, ο Τσιτσιπάς έχει κάθε λόγο να ελπίζει σε νίκη καθώς το έχει ξανακάνει απέναντι στον Ναδάλ όταν τον κέρδισε 2-1 στη Μαδρίτη τον Μάιο του 2019. Είναι άλλωστε ένας από τους ελάχιστους παίκτες που έχουν κατορθώσει να νικήσουν και τους τρεις μεγάλους Φέντερερ, Ναδάλ, Τζόκοβιτς...

Ο Τσιτσιπάς μπήκε με αποφασιστικότητα και τρομερή αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι και πολύ γρήγορα έκανε μπρέικ στον Ρούμπλεφ (2-0), ο οποίος προτού προλάβει να καταλάβει τι συνέβη, βρέθηκε να χάνει με 5-1 έχοντας υποστεί και δεύτερο μπρέικ στο σερβίς του. Στο φινάλε του πρώτου σετ ο Στέφανος απλώς χρειάστηκε να διατηρήσει το χέρι του, πράγμα που έκανε με άνεση (40-0). Κάπως έτσι, μόλις σε 19 λεπτά ο Τσιτσιπάς βρέθηκε στο 1-0 (6-1)!

Στο δεύτερο σετ ωστόσο, ο Ρούμπλεφ βρήκε καλύτερα χτυπήματα, βελτίωσε το σερβίς του και απάντησε στο παιχνίδι του Τσιτσιπά δείχνοντας ότι δεν βρίσκεται τυχαία στο τοπ-10. Το παιχνίδι έγινε πολύ πιο κλειστό, οι δυο παίκτες διατήρησαν το σερβίς τους μέχρι και το καθοριστικό δέκατο γκέιμ, οπότε ο Ρώσος έκανε το πρώτο μπρέικ στον Ελληνα τενίστα και πήρε το σετ με 4-6 έπειτα από 36 λεπτά.

Ακολούθησε το Έθνος στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr

Οι δυο παίκτες έπαιξαν εξαιρετικό τένις στο τρίτο και καθοριστικό σετ. Το παιχνίδι ήταν πολύ ισορροπημένο και ήταν φανερό πως θα κρινόταν στις λεπτομέρειες. Αμφότεροι διατήρησαν το σερβίς τους στέλνοντας το σετ στο τάι μπρέικ. Κι εκεί για άλλη μια φορά ο Τσιτσιπάς έδειξε πως διαχειρίζεται εξαιρετικά τη διαδικασία καθώς διατήρησε την παράδοση που τον θέλει να κερδίζει τις περισσότερες φορές. Επικράτησε 8-6 και πλέον στοχεύει στη μάχη με τον κάτοχο 20 τίτλων γκραν σλαμ, Ράφα Ναδάλ.

Βαθμολογία

Τιμ 2 βαθμ. (4-1 σετ)

Ναδάλ 1 (2-2)

Τσιτσιπάς 1 (3-3)

Ρούμπλεφ 0 (1-4)

Διαβάστε επίσης