Πολυτεχνείο: Χημικά και προσαγωγές στο κέντρο της Αθήνας - ΦΩΤΟ

Η ένταση χτύπησε κόκκινο

Ενταση και επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγο στα Προπύλαια, ανάμεσα σε συγκεντρωμένους και άνδρες της ομάδας Δέλτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε χρήση δακρυγόνων και χρήση κρότου-λάμψης, ενώ έγιναν και 5 με 6 προσαγωγές.

Η ένταση για λίγα λεπτά χτύπησε κόκκινο με αποτέλεσμα να υπάρξουν συμπλοκές ανάμεσα στους διαδηλωτές και άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. Εγινε χρήση χημικών και κάποιες προσαγωγές, ενώ λίγα λεπτά αργότερα τα πνεύματα ηρέμησαν.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ λίγα λεπτά αργότερα, οι προσαχθέντες απομονώθηκαν μπροστά από μια βιτρίνα καταστήματος με ισχυρό αστυνομικό κλοιό. Μάλιστα, πλησίασε ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, λέγοντας ότι άτομα έχουν χτυπηθεί και κρατούνται για 15 λεπτά χωρίς λόγο. Ας σημειωθεί ότι το ΚΚΕ, παρά την απαγόρευση, πήγε στην Πανεπιστημίου και έκανε δεύτερη συγκέντρωση, μετά την ...μισή πορεία που κατόρθωσε να κάνει στην Βασ. Σοφίας νωρίτερα.

Δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ μετέδωσε ότι ένας εκ των προσαχθέντων είχε τραύμα στο κεφάλι, ενώ λίγο αργότερα σε live σύνδεση μεταδόθηκε η μεταφορά των προσαχθέντων, με κάποιους να αντιστέκονται και να μεταφέρονται σηκωτοί. Ανέφερε επίσης ότι ο Γραμματέας του ΚΚΕ κατήγγειλε πως αστυνομικοί έσκισαν το πουκάμισο του κ. Παφίλη, παρότι στα πλάνα δεν φαίνεται κάτι τέτοιο. Αντίθετα, ο κ. Παφίλης ανοίγει το πουκάμισο για να φανεί ότι υπήρξε κάποιο πρόβλημα.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται να φύγουν από το σημείο αν δεν αφεθούν ελεύθερα τα πέντε άτομα που προσήχθησαν, ενώ λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι ζήτησε να φύγει το αστυνομικό μπλόκο για να μπορέσει η πορεία του ΚΚΕ -με αποστάσεις- να φθάσει ως το Σύνταγμα και να διαλυθεί.

Στη συνέχεια η ένταση συνεχίστηκε και στο σημείο πήγαν διμοιρίες των ΜΑΤ, καθώς και οι Αίαντες, οι εκτοξευτήρες νερού της ΕΛ.ΑΣ.

astynomia-kke-athina-4.jpg

kke-entasi-politexneio-1.jpg

kke-entasi-politexneio-15.jpg

astynomia-kke-athina-2.jpg

Πηγή - iefimerida

Διαβάστε επίσης