Βολιβία: Ο νέος πρόεδρος Λουίς Άρσε συνεχίζει να παραδίδει μαθήματα οικονομίας στο πανεπιστήμιο

 

 

Ο νέος πρόεδρος της Βολιβίας, ο αριστερός πολιτικός Λουίς Άρσε, ο οποίος ορκίστηκε και ανέλαβε τα καθήκοντά του την Κυριακή, συνεχίζει να παραδίδει μαθήματα οικονομίας στο πανεπιστήμιο μέσω βιντεοσύνδεσης, ενημέρωσε ο ίδιος χθες Τετάρτη.

«Από το Casa Grande del Pueblo (σ.σ. «Το μεγάλο σπίτι του λαού», το κτήριο της προεδρίας στη Λα Πας), θα συνεχίσουμε να παραδίδουμε μαθήματα οικονομίας στο UMSA (το πανεπιστήμιο του Σαν Αντρές)», ανέφερε ο Άρσε μέσω Twitter.

«Η εκπαίδευση είναι ένα από τα μεγάλα μου πάθη και το να μοιράζομαι χρόνο με τους φοιτητές πάντα με γεμίζει ενέργεια», πρόσθεσε ο πρόεδρος, 57 ετών.

Συνόδευσε την ανάρτηση με δύο φωτογραφίες στις οποίες εικονίζεται καθώς παραδίδει μάθημα ψηφιακά, χρησιμοποιώντας φορητό υπολογιστή.

Ο Άρσε διαδέχθηκε στην ηγεσία του Κινήματος προς τον Σοσιαλισμό (MAS) και στην προεδρία τον Έβο Μοράλες (2006-2019). Ο Μοράλες επέστρεψε τη Δευτέρα στην πατρίδα του από την εξορία στην Αργεντινή.

Διδάσκει οικονομία στο πανεπιστήμιο Σαν Αντρές στη Λα Πας. Έχει πανεπιστημιακούς τίτλους οικονομολόγου, είναι απόφοιτος σχολής λογιστικής και απόφοιτος της σχολής οικονομικών επιστημών του βρετανικού πανεπιστημίου Warwick.

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας του Μοράλες πιστώθηκε το οικονομικό «θαύμα» της Βολιβίας, την οικονομική άνθηση και τη μείωση του επιπέδου της φτώχειας επί των ημερών του.

Ο Λουίς Άρσε, που εξελέγη πρόεδρος από τον πρώτο γύρο των εκλογών που διεξήχθησαν στο κράτος των Άνδεων τη 18η Οκτωβρίου, υποδέχθηκε χθες Τετάρτη τον υπουργό Εξωτερικών της Βενεζουέλας Χόρχε Αρεάσα και παρέλαβε τα διαπιστευτήρια του νέου πρέσβη της χώρας Αλεξάντερ Γιάνες. Υποδέχθηκε επίσης τον νέο πρέσβη του Ιράν στη Βολιβία.

Διαβάστε επίσης