Τα συνηθισμένα λάθη που βλάπτουν την επιδερμίδα μας

Για σωστή περιποίηση

Ακόμη κι αν έχουμε μια πλήρη ρουτίνα περιποίησης την οποία ακολουθούμε ευλαβικά, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι φροντίζουμε σωστά το δέρμα μας. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν κάποια συνηθισμένα λάθη που βλάπτουν την επιδερμίδα μας, χωρίς καν να το συνειδητοποιούμε.

Ας δούμε λοιπόν ποια είναι αυτά και πώς θα τα διορθώσουμε.

 

*Κοιμόμαστε βαμμένες

Όσο κουρασμένες και αν είμαστε ποτέ -μα ποτέ- δεν πρέπει να παραλείπουμε τον καθαρισμό του προσώπου μας προτού ξαπλώσουμε. Ο καθαρισμός είναι απαραίτητος προκειμένου να απομακρύνουμε τους ρύπους, τα βακτήρια, το σμήγμα και τα κατάλοιπα που αφήνει η πόλη στο δέρμα μας. Όταν τον παραλείπουμε η επιδερμίδα μας γίνεται επιρρεπής στις φλεγμονές, στα μαύρα στίγματα, στη θαμπή όψη, αλλά και στην πρόωρη γήρανση. Ακόμη κι αν δεν έχουμε βαφτεί, φροντίζουμε κάθε βράδυ προτού ξαπλώσουμε να καθαρίζουμε το πρόσωπό μας. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για το δέρμα μας.

 

*Χρησιμοποιούμε προϊόντα που δεν ταιριάζουν στον τύπο της επιδερμίδας μας

Αυτό είναι ίσως το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουμε. Για παράδειγμα, χρησιμοποιούμε προϊόντα που δεν παρέχουν στην επιδερμίδα μας επαρκή ενυδάτωση ή συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε τις ίδιες συνθέσεις που επιλέγαμε στη δεκαετία των 20, αδιαφορώντας για τις διαφορετικές ανάγκες του δέρματός μας. Προσαρμόζουμε λοιπόν τα προϊόντα και τη ρουτίνα περιποίησής μας στις ανάγκες της επιδερμίδας μας, επιλέγοντας εξειδικευμένες φόρμουλες.

 

*Το παρακάνουμε με την απολέπιση

Η απολέπιση είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας και να επιτρέψουμε στα προϊόντα περιποίησης να διεισδύσουν βαθύτερα. Ωστόσο, δεν χρειάζονται υπερβολές. Αν έχουμε ευαίσθητη επιδερμίδα, καλό είναι να κάνουμε απολέπιση 2 φορές τον μήνα, αν έχουμε λιπαρή ή μεικτή επιδερμίδα 2-3 φορές την εβδομάδα, αν έχουμε ξηρή επιδερμίδα 1 φορά την εβδομάδα, ενώ αν έχουμε κανονική επιδερμίδα 1-2 φορές την εβδομάδα.

 

*Φοράμε αντηλιακό μόνο το καλοκαίρι

Μπορεί αυτήν την περίοδο να αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις, ωστόσο αν πρέπει να βγούμε έξω το πρωί, πέρα από τη μάσκα μας, δεν ξεχνάμε την αντηλιακή μας κρέμα. Μάλιστα, το αντηλιακό είναι απαραίτητο και στις μουντές, φθινοπωρινές ημέρες, αφού έως και το 80% των ακτίνων του ήλιου μπορεί να περάσει μέσα από τα σύννεφα.

 

*Επιλέγουμε λάθος καθαριστικό

Ακόμη κι αν έχουμε λιπαρό δέρμα δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε «σκληρά» καθαριστικά, καθώς απομακρύνουν τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας μας και την αφήνουν αφυδατωμένη. Με αυτόν τον τρόπο μάλιστα μπορεί να αναγκάσουμε το δέρμα μας να εκκρίνει περισσότερο σμήγμα και έτσι να δημιουργήσουμε έναν φαύλο κύκλο. Επιλέγουμε, λοιπόν, ένα απαλό καθαριστικό που σέβεται το pH της επιδερμίδας.

Πηγή - vita.gr

Διαβάστε επίσης