Η δρομολόγηση ποδηλατικής διαδρομής από το Μαραθώνα στην Αρχαία Ολυμπία, με τη συνεργασία τριών Περιφερειών

 

Η δημιουργία μιας ποδηλατικής διαδρομής από το Μαραθώνα μέχρι την Αρχαία Ολυμπία συμφωνήθηκε στη συνάντηση του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με το γενικό γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθ. Μπακογιάννη και τους ομολόγους του, Πελοποννήσου Π. Νίκα και Δυτικής Ελλάδας Ν. Φαρμάκη, με τη συμμετοχή και του επιχειρηματία Πωλ Ευμορφίδη ο οποίος θα συμβάλει στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση της διαδρομής.

Επίσης συμφωνήθηκε η σύσταση ομάδας συνεργασίας για τον συντονισμό των απαιτούμενων δράσεων υλοποίησης του στόχου. Ο γενικός γραμματέας Ευθ. Μπακογιάννης ανακοίνωσε πως το υπουργείο θα στηρίξει αυτή την εναλλακτική πρόταση. Μάλιστα ανακοίνωσε ότι έχει εξασφαλιστεί συγκεκριμένο ποσό, μέσω του Πράσινου Ταμείου για την εκπόνηση μελετών και την κατάθεση προτάσεων αναφορικά με το έργο.

Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι για να μπορέσει μια εμβληματική ιδέα όπως αυτή να υλοποιηθεί είναι ανάγκη να αποτυπωθούν οι στόχοι και τα βήματα που χρειάζεται να ακολουθηθούν. Επιπλέον αναφέρθηκε στο καλό κλίμα συνεργασίας, τόσο με τον γ.γ. κ. Μπακογιάννη, όσο και με τους δύο συναδέλφους του περιφερειάρχες και υπογράμμισε ότι αυτό αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία θα στηριχθεί η όλη προσπάθεια.

«Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο το οποίο θα μπορεί να αξιοποιηθεί και από τους συμπολίτες μας οι οποίοι ανακαλύπτουν όλο και περισσότερο ότι η άσκηση με ποδήλατο δε συμβάλει μόνο στην μείωση των ρύπων, αλλά και στην βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης. Με τη σημερινή συνάντηση κάνουμε πράξη την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση», πρόσθεσε ο ίδιος.

Διαβάστε επίσης