Καναδάς: Πολλά θύματα από επίθεση με μαχαίρι στο Κεμπέκ - ΝΕΟΤΕΡΑ

 

 

Πολλά θύματα υπάρχουν από επίθεση με μαχαίρι στο Κεμπέκ στον Καναδά, ανακοίνωσε σήμερα η καναδική αστυνομία. Ένας ύποπτος συνελήφθη για το περιστατικό, πρόσθεσε η αστυνομία.

Μέχρι τώρα υπάρχουν δύο νεκροί και 5 τραυματίες.

 

Αποκλεισμένη η περιοχή

Η επίθεση έλαβε χώρα γύρω από το Κοινοβούλιο, στην ιστορική γειτονιά του Παλιού Κεμπέκ, με την περιοχή να παραμένει αποκλεισμένη και τις αρχές να ζητούν από τους κατοίκους να μην πλησιάζουν στο σημείο, καθώς οι έρευνες είναι σε εξέλιξη.

Δημοσιογράφοι που βρέθηκαν στο σημείο έχουν αναρτήσει στο Twitter φωτογραφίες αμέσως μετά το μακελειό.

 

Σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό, η αστυνομία καταδίωξε έναν άνδρα ο οποίος ήταν «ντυμένος με μεσαιωνικά ρούχα κι οπλισμένος με ένα αιχμηρό αντικείμενο, πιθανότατα μαχαίρι, ο οποίος μετά την επίθεση άφησε πίσω του πολλά θύματα». Το περιστατικό συνέβη κοντά στο κτήριο της Εθνοσυνέλευσης νωρίς το πρωί της Κυριακής, ενώ η αστυνομία ζήτησε από τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Οι Αρχές ανέφεραν ακόμα πως πέντε θύματα μεταφέρθηκαν σε τοπικό νοσοκομείο, ωστόσο, δεν υπήρχε περαιτέρω ενημέρωση για την κατάστασή τους.

Η εκπρόσωπος Etienne Doyon είπε, «Συνεχίζεται η έρευνα, αλλά πρόκειται περί σοβαρής επίθεσης», αναφορικά με το ενδεχόμενο να είναι τρομοκρατικό χτύπημα.

Διαβάστε επίσης