ΘΡΗΝΟΣ για το 12χρονο κοριτσάκι στη Μυρσίνη - Χαμογελαστή και υγιέστατη πριν "φύγει"

Δεν χωράει ανθρώπινος νους την τραγωδία που γράφτηκε το βράδυ της Πέμπτης στη δομή φιλοξενίας της Μυρσίνης, με ένα 12χρονο κοριτσάκι από τη Συρία να χάνει τη ζωή του.

Οι γονείς της και τα άλλα 5 αδέρφια της οικογένειας βρίσκονται σε σοκ, περιμένοντας το πόρισμα της νεκροψίας - νεκροτομής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Πάτρας, να ρίξει φως στα αίτια του θανάτου της αγαπημένης τους κόρης και αδερφής.

Ήταν απόγευμα της Πέμπτης όταν οι γονείς της άτυχης μικρής τη βρήκαν στο κρεβάτι της, χωρίς τις αισθήσεις της. Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, προσπαθούσαν να την ξυπνήσουν αλλά η 12χρονη δεν άνοιγε τα μάτια της. Χωρίς δεύτερη σκέψη, χωρίς καν να προλάβουν να φορέσουν παπούτσια, την έβαλαν σε αμάξι και τη μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης. Οι προσπάθειες των γιατρών ήταν τιτάνιες για να επαναφέρουν στη ζωή το κοριτσάκι, το οποίο δεν είχε σφυγμό. Από εκεί μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Πύργου όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό της.

Ο πόνος είναι αβάσταχτος για τους γονείς. Μέχρι πριν λίγες ώρες η 12χρονη κορούλα τους ήταν ευδιάθετη και χαρούμενη, γεμάτη ζωντάνια. Μάλιστα, τους είχε ζητήσει να της πάρουν καινούρια τσάντα για το σχολείο. Κανείς δε φανταζόταν ότι αυτή θα ήταν η τελευταία της επιθυμία...

Μια επταμελής οικογένεια που κατάφερε να ξεφύγει από τις βόμβες και τον πόλεμο στη Συρία και περνώντας από 40 κύματα να φτάσει σώα στη χώρα μας, ήρθε αντιμέτωπη με το πιο σκληρό παιχνίδι της μοίρας. Τραγική ειρωνεία; Μετά από προσπάθειες που κράτησαν μήνες είχαν καταφέρει να εγκριθεί η αίτησή τους για χορήγηση διαβατηρίων. Αυτές τις ημέρες περίμεναν να εκδοθούν για να ξεκινήσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη με την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. 

Ένα μέλλον που πλέον βάφτηκε μαύρο από την απώλεια της μικρής τους κόρης. 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ