Εθελοντική αιμοδοσία από την Διοίκηση της 6ης Υ.ΠΕ.

Ημέρα προσφοράς η σημερινή για την 6η Υ.ΠΕ. καθώς η Διοίκηση προχώρησε στην οργάνωση και πραγματοποίηση εθελοντικής  Αιμοδοσίας.

Συγκεκριμένα, η 6η Υ.ΠΕ. σε συνεργασία με την Π.Ο.Σ.Ε.Α.  και την Ιερά Μητρόπολη Πατρών προέβησαν στην οργάνωση  εθελοντικής αιμοδοσίας, με τη στήριξη και συμμετοχή των κέντρων Υγείας  και των ΤΟΜΥ της περιοχής των Πατρών, του συλλόγου Ε.Ι.Ν.Α και του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα οι υπάλληλοι της 6ης Υ.ΠΕ. και τα υγειονομικά στελέχη των Κέντρων Υγείας και των ΤΟΜΥ αιμοδότησαν ως ελάχιστη προσφορά στο Κέντρο Αίματος του Π.Γ.Ν.Π. «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ» για την κάλυψη συνανθρώπων που βρίσκονται σε ανάγκη.   

Μεταξύ των αιμοδοτών και  ο Διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ. Γιάννης  Καρβέλης , όπως και ο   Α’ Αντιπρόεδρος της Π.Ο.Σ.Ε.Α. κος Ανδρέας Αδαμόπουλος, στα πλαίσια μιας συμβολικής κίνησης συνεργασίας  μεταξύ της Κεντρικής Διοίκησης των Υγειονομικών Μονάδων και των Εθελοντών Αιμοδοτών για την κάλυψη σοβαρών αναγκών που γεννιούνται στα Τμήματα Αιμοδοσίας, εν καιρώ πανδημίας του νέου κορονοιού. 

Είναι η πρώτη φορά που η Διοίκηση της 6ης Υ.ΠΕ. ανέλαβε την πρωτοβουλία για μία τόσο σημαντική δράση κινητοποιώντας τους επαγγελματίες υγείας και το λοιπό προσωπικό. Με αίτημα του Διοικητή η δράση εντάχθηκε στα «ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΕΙΑ», προς τιμήν του πολιούχου των Πατρών, Άγιο Ανδρέα,  ως απόδειξη  αγάπης και σεβασμού από άνθρωπο σε άνθρωπο. 

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εθελοντών αιμοδοτών και την αποφυγή συγχρωτισμού, τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι αιμοληψίες έγιναν με προγραμματισμένα ραντεβού.  

Η δεύτερη αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στις 13 Νοεμβρίου, στην πλατεία Γεωργίου, με τη συμβολή  της Κινητής Μονάδας του Κέντρου Αίματος του Π.Γ.Ν.Π. και το προσωπικό του τμήματος Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Πατρών «Άγιος Ανδρέας».  Και η δεύτερη εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί υπό  την συνεργασία  των φορέων  6ης Υ.ΠΕ., Π.Ο.Σ.Ε.Α. και Ιεράς  Μητρόπολης Πατρών και θα έχει τη στήριξη των επαγγελματιών υγείας,  των στελεχών, παιχτών και οπαδών της ομάδας ποδοσφαίρου «ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ» και της ομάδας Μπάσκετ  «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», αλλά και των πολιτών που ενδιαφέρονται να συνεισφέρουν σε αίμα, εκτός νοσοκομειακών μονάδων. 

Στόχος της Διοίκησης της 6ης Υ.ΠΕ. είναι η  ενίσχυση των  τμημάτων αιμοδοσίας των δύο μεγάλων νοσοκομειακών μονάδων της πόλης μας και να προσελκύσει  νέα μέλη στην διαδικασία της Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ