Κορονοϊός: 50 τα κρούσματα στο γηροκομείο στις Σέρρες

Πρόκειται για 36 νοσηλευόμενους και 14 εργαζομένους

Αυξάνονται τα κρούσματα κορονοϊού μεταξύ εργαζομένων και φιλοξενούμενων στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Κωστοπούλειος Στέγη», στις Σέρρες.

 Σύμφωνα με την ΕΡΤ, συνολικά 50 κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι τώρα. Πρόκειται για 36 νοσηλευόμενους και 14 εργαζομένους. Σημειώνεται ότι οκτώ νοσηλευόμενοι έχουν διακομισθεί σε κέντρα αναφοράς στη Θεσσαλονίκη, Πτολεμαΐδα και Αλεξανδρούπολη .

Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών ο Δ/ντής της Μονάδας κ. Καραμούτσος είπε πως, «μετά από ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ και επειδή δεν υπάρχουνε διαθέσιμες κλίνες, καθίσταται ο 1ος όροφος του γηροκομείου ως μονάδα covid 19 για τους νοσηλευόμενους της Μονάδας που έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον ιό. Τα συμπτώματα των νοσούντων είναι ήπια ή ανύπαρκτα και μόνο εάν υπάρξει επιδείνωση σε κάποιον ηλικιωμένο τόσο οι γιατροί σε ενημέρωση με τον ΕΟΔΥ θα αποφασίζουν για διακομιδή».

Ο ίδιος σημείωσε ότι «ο ιός μεταδόθηκε από εργαζόμενο στους νοσηλευόμενους» και τόνισε πως, «υπάρχει έλλειψη προσωπικού αφού έχουν νοσήσει αρκετά άτομα». Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι «ήδη έχει ζητηθεί από τους αρμόδιους φορείς προκειμένου, να πάει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ από αύριο στην Μονάδα για τη διενέργεια τεστ σε νοσηλευόμενους και εργαζόμενους.»

Διαβάστε επίσης