ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο της πρότασης μομφής – Γιατί κατά Σταϊκούρα κι όχι κατά της κυβέρνησης

 

Στη γωνία θεωρούν ότι στρίμωξαν την κυβέρνηση για το θέμα του πτωχευτικού νόμου τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μετά την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε χθες (22.10.2020) ο Αλέξης Τσίπρας και η οποία οδήγησε σε τριήμερη συζήτηση της ολομέλειας στην Βουλή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε αποφασισμένος να αναδείξει το θέμα ακόμα και να αναγκάσει την κυβέρνηση να το πάρει πίσω. «Πάρτε το πίσω και εγώ θα πάρω πίσω την πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέληξε σε αυτή την απόφαση μετά από σύσκεψη που έγινε χθες το μεσημέρι στην Κουμουνδούρου, όπου πήραν μέρος, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα. 

Η σύσκεψη αυτή αποφασίστηκε καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οι συνεργάτες του διαπίστωσαν ότι το θέμα είχε «θαφτεί» δημοσιογραφικά από  ΜΜΕ. Έτσι ομόφωνα αποφάσισαν ότι αυτή η κίνηση θα ήταν η πλέον ενδεδειγμένη προκειμένου ο Κυριάκος Μητσοτάκης να βρεθεί στη Βουλή και να δώσει απαντήσεις στα καυτά ερωτήματα τα οποία προκύπτουν από το νέο νομοθέτημα.

Η πρόταση μομφής αποφασίστηκε να γίνει στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, καθώς η κυβέρνηση την συγκεκριμένη στιγμή αντιμετωπίζει και τις τουρκικές προκλήσεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας ήθελε και θέλει να οδηγήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή προκειμένου να τον αναγκάσει να δώσει απαντήσεις για τον νέο πτωχευτικό ενώ παράλληλα μέσα, από αυτή τη διαδικασία, το όλο θέμα  θα πάρει δημοσιότητα. «Να ξεκινήσει άμεσα η τριήμερη συζήτηση, να αναγκαστεί να έρθει ο κύριος Μητσοτάκης, που κρύβεται σήμερα» είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέδειξε τον νέο πτωχευτικό κώδικα ως την πρώτη σημαντική μάχη απέναντι στην κυβέρνηση καθώς, όπως είπε, «δε θα σας αφήσουμε να κατεδαφίζετε τη προστασία της πρώτης κατοικίας και να πτωχεύετε τους Έλληνες σαν τους κλέφτες».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ακόμα ότι τη στιγμή που η χώρα βουλιάζει στα κρούσματα, βουλιάζει η οικονομία στην ύφεση, σουλατσάρει το Oruc Reis ανενόχλητο 6,5 μίλια από το Καστελλόριζο, η κυβέρνηση όχι μόνο κάνει πως δε συμβαίνει τίποτα, αλλά φέρνει στη Βουλή στα μουλωχτά νομοσχέδιο για το πώς θα φτωχοποιήσει τους Έλληνες, πώς θα ρευστοποιείται η πρώτη κατοικία και η περιουσία των Ελλήνων.

«Την ώρα που η χώρα χρειάζεται ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο για να σταθεί στα δύσκολα και να προχωρήσει. Εσείς έρχεστε στα μουλωχτά να εκτελέσετε ένα άλλο συμβόλαιο. Το συμβόλαιό σας με τους τραπεζίτες και με τα funds» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ