17 νοσηλεύονται στο Ρίο - Ανησυχία στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας

3 ασθενείς στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

Τα όριά του δοκιμάζει τις τελευταίες ημέρες το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών. 

Τα πρώτα καμπανάκια κινδύνου διαδέχτηκε ο συναγερμός αφού ο αριθμός των νοσηλευομένων τραβάει την ανηφόρα.

 

Η εικόνα τη Δευτέρα είναι ενδεικτική της κατάστασης.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας, Δημήτρη Ζιαζιά, το νοσηλευτικό ίδρυμα νοσηλεύονται συνολικά 17 ασθενείς εκ των οποίων οι 3 δίνουν τη μάχη με τον ιό στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ανάμεσά τους και ένα 86χρονος από χωριό της Αρχαίας Ολυμπίας που μεταφέρθηκε εσπευσμένα από το Νοσοκομείο του Πύργου, με τους γιατρούς να δίνουν μάχη να αντιμετωπίσουν την κατάστασή χωρίς να αναγκαστούν να τον διασωληνώσουν

Την ίδια ώρα άλλοι 2 συμπολίτες μας νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας".

 

Ήδη ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας σε δηλώσεις του επεσήμανε την κρισιμότητα της κατάστασης τις τελευταίες ημέρες, η οποία δεν αποτυπώνεται στον αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων, αλλά στον αριθμό εκείνων που χρειάζονται νοσηλεία. Την κατάσταση οξύνουν και περιστατικά υγειονομικών οι οποίοι "πέφτουν θύματα" του ιού, όπως οι 2 νοσηλεύτριες στον "Άγιο Ανδρέα".

 

Η πίεση λοιπόν έχει ξεκινήσει να αυξάνεται στα δύο μεγάλα νοσοκομεία και αυτό είναι ένα ζήτημα που αφορά όλους μας από τη στιγμή που όσο εξαπλώνεται η διασπορά τόσο μεγαλώνει και ο αριθμός των νοσηλευομένων.

 

Διαβάστε επίσης