Χαρίτσης : Το Ελληνικό υπογραμμίζει την ανικανότητα του επιτελικού κράτους της ΝΔ

 

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό τον οποίο εγκαλεί για αθέτηση ακόμη και βασικών προεκλογικών δεσμεύσεων ασκεί ο Αλέξης Χαρίτσης του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία με αφορμή τις εξελίξεις στο έργο στο παλιό αεροδρόμιο στο Ελληνικό, η οποία, όπως τονίζει, «υπογραμμίζει την ανικανότητα του επιτελικού κράτους της ΝΔ».

Κατηγορεί την κυβέρνηση για έλλειψη αναπτυξιακού σχεδίου «που έχει οδηγήσει το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων σε πρωτοφανή κατάρρευση, που βυθίζει την οικονομία στην ύφεση».

Πυροτέχνημα οι δεσμεύσεις Μητσοτάκη

«Έχουν περάσει 100 ημέρες από τότε που ο κ. Μητσοτάκης έστησε εδώ στο Ελληνικό ένα ακόμα επικοινωνιακό σόου. Πανηγυρίζοντας για την κατεδάφιση πέντε εκ των εννιακοσίων αυθαίρετων κτισμάτων, προσπάθησε για ακόμη μια φορά να μας πείσει ότι η υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό έχει ήδη ξεκινήσει» δηλώνει ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Χαρίτσης από τις πρώην εγκαταστάσεις του Ελληνικού.

«Αυτή υποτίθεται ήταν και η προεκλογική του δέσμευση: η άμεση έναρξη των εργασιών. Δεν ξεχνάμε άλλωστε τον αρμόδιο υπουργό Ανάπτυξης να μας λέει ότι το πολύ μέχρι το τέλος του 2019 οι μπουλντόζες θα μπουν στο Ελληνικό» προσθέτει.

«Οι δεσμεύσεις του κ. Μητσοτάκη αποδεικνύονται ένα ακόμα πυροτέχνημα. Το Ελληνικό υπογραμμίζει την ανικανότητα του επιτελικού κράτους της ΝΔ. Ένα αναποτελεσματικό κράτος που πορεύεται δίχως Αναπτυξιακό Σχέδιο, που έχει οδηγήσει το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων σε πρωτοφανή κατάρρευση, που βυθίζει την οικονομία στην ύφεση» επισημαίνει ο κ. Χαρίτσης.

«Η χώρα δεν χρειάζεται άλλες φιέστες. Αυτό που χρειάζεται είναι σχέδιο, ανάπτυξη με κανόνες και μια πολιτική ενεργητικής στήριξης της οικονομίας» καταλήγει.

Διαβάστε επίσης