Μηλόξυδο: Όσα πρέπει να ξέρεις για τα οφέλη του στην επιδερμίδα

 

Η φροντίδα της επιδερμίδας είναι το Α και το Ω για κάθε γυναίκα. Γι’ αυτό, άλλωστε, πρωί και βράδυ περιποιείσαι με διαφορετικά προϊόντα το δέρμα σου, απλώνεις τις κρέμες και τους ορούς σου και χρησιμοποιείς τα απαραίτητα καθαριστικά.

Σκέψου ακόμη πόσες φορές την ημέρα σερφάρεις στο διαδίκτυο κοιτάζοντας και ανακαλύπτοντας τις νέες skincare τάσεις, αλλά και τα προϊόντα με τα οποία ανανεώνουν τα online καταστήματα τα e-shops τους. Σίγουρα, πολλές! Δεν είναι, όμως, μόνο τα βαζάκια που βρίσκονται στα ράφια των καταστημάτων καλλυντικών «υπεύθυνα» για τη λάμψη, ενυδάτωση και περιποίηση του δέρματός σου. Υπάρχουν και φυσικά συστατικά με τα οποία μπορείς να έχεις εξίσου εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Ένα από αυτά είναι και το μηλόξυδο για το οποίο θα σου μιλήσουμε σε αυτό το θέμα. Το μηλόξυδο προέρχεται από τα μήλα (το λέει και το όνομά του, άλλωστε), παράγεται από μια διαδικασία ζύμωσης και έχει φυσικό όξινο pH. Αυτόματα, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να βοηθήσει στην εξισορρόπηση του pH του εξωτερικού στρώματος του δέρματος. Μάλιστα, ως ξύδι που είναι περιέχει οξικό οξύ, το οποίο έχει αντιβακτηριδιακές και κερατολυτικές ιδιότητες, ενώ περιέχει και μηλικό οξύ, το οποίο το καθιστά ένα απαλό χημικό απολεπιστικό για το δέρμα. Το μηλόξυδο χρησιμοποιείται συνήθως σαν toner- πάντα αναμεμειγμένο με νερό-, το οποίο απολεπίζει ήπια την επιδερμίδα και απομακρύνει τυχόν υπολείμματα μακιγιάζ που έχουν ξεμείνει στο πρόσωπο.

Δεν κάνει, όμως, μόνο αυτό. Έχει αρκετά επιπρόσθετα οφέλη, τα οποία θα βρεις στην παρακάτω gallery και πραγματικά θα σε εντυπωσιάσουν. Πριν, όμως, το προμηθευτείς και το χρησιμοποιήσεις θα πρέπει να συμβουλευτείς τον δερματολόγο σου για το αν πρέπει ή όχι να το εντάξεις στη skincare routine σου. Γιατί, όπως είπαμε, είναι χημικό απολεπιστικό και μπορεί να προκαλέσει κάποιον ερεθισμό ή κοκκινίλα στην επιδερμίδα σου. Και αυτό σίγουρα δεν είναι το επιθυμητό αποτέλεσμα. Θέλει προσοχή!

Διαβάστε επίσης