Γώγος για κρουαζιερόπλοιο: Δεν δικαιολογούνται τόσα πολλά ψευδώς θετικά τεστ

Τι διεμήνυσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας

Εξήγηση για το πώς βρέθηκαν και τα 12 τεστ που έγιναν στο κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6 να είναι ψευδώς θετικά επιχείρησε να δώσει ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος.

«Δεν ξέρω τι είδους τεστ έγιναν», είπε στην εκπομπή Live News του Mega o καθηγητής για τα τεστ κορωνοϊού στο κρουαζιερόπλοιο και πρόσθεσε: «άκουσα ότι ήταν οριακά θετικά και προφανώς κάποιο λάθος έχει γίνει».

Ο κ. Γώγος είπε ακόμα ότι το θέμα του τεστ είναι σημαντικό για την συγκεκριμένη νόσο αλλά το μοριακό τεστ είναι το πιο αξιόπιστο.



«Στα μοριακά τεστ μπορεί να υπάρχει κάποια εξωγενής εστία από το εργαστήριο. Αν υπάρχει κάποιο κομμάτι ιού στο εργαστήριο μπορεί να περάσει στο σύστημα. Δεν δικαιολογούνται τόσα πολλά ψευδώς θετικά τεστ», επεσήμανε ο καθηγητής.

Στο ερώτημα για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας, ο κ. Γώγος δήλωσε ότι «η κατάσταση είναι σταθερή αλλά είναι υψηλά τα νούμερα για να είμαστε ευχαριστημένοι. Έχει σταθεροποιηθεί κάπως ο αριθμός των νοσηλευομένων αλλά είναι επικίνδυνη περίοδος τώρα και πρέπει να τηρήσουμε αυστηρά τα μέτρα. Ο κίνδυνος είναι μεγάλος και περιμένουμε την αποτελεσματικότητα των μέτρων την προσεχή εβδομάδα».
 

Διαβάστε επίσης