Φωτιά σε διαμέρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - Στο νοσοκομείο τα 10 από τα 12 άτομα που απεγκλωβίστηκαν

 

 

Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά 12:30 σε διαμέρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η φωτιά ξέσπασε, υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, σε διαμέρισμα του 3ου ορόφου, στην οδό Σωκράτους, στο κέντρο της πόλης.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα η πυροσβεστική υπηρεσία με 8 οχήματα, υδροφόρες και γερανοφόρα, καθώς και 24 πυροσβέστες.

Η επιχείρηση ήταν δύσκολη, καθώς ο δρόμος ήταν στενός, οπότε δεν μπορούσαν συνδράμουν τα οχήματα της πυροσβεστικής στην εκκένωση των διαμερισμάτων.

Τα οχήματα της πυροσβεστικής βρίσκονταν επί της Εγνατίας οδού, 100 περίπου μέτρα από την πολυκατοικία.

Η εκκένωση της πολυκατοικίας έγινε με επιτυχία, με άνδρες της πυροσβεστικής να απεγκλωβίζουν συνέχεια ένοικους, ανάμεσα σε αυτούς και οικογένειες με μικρά παιδιά.

Στο σημείο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή αστυνομικές δυνάμεις και το ΕΚΑΒ. Μάλιστα, συνεργείο της ΔΕΗ διέκοψε την τροφοδοσία του ρεύματος.

Μια ώρα μετά το ξέσπασμα της φωτιάς, σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, δυο άτομα παρέμεναν εγκλωβισμένα.

Πάντως, προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής απομάκρυνε όλους ενοίκους της πολυκατοικίας ενώ χρειάστηκε να επιχειρήσει και για απεγκλωβισμούς ατόμων. Στην πολυκατοικία βρίσκονταν και παιδιά.

Χαρακτηριστική είναι μάλιστα η περίπτωση ενός πυροσβέστη που φόρεσε μάσκα οξυγόνου γιατί εξουθενώθηκε καθώς επιχειρούσε για τους απεγκλωβισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πολυκατοικία απεγκλωβίστηκαν 12 άτομα εκ των οποίων τα 10 μεταφέρθηκαν με αναπνευστικά προβλήματα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε εφημερεύον νοσοκομείο.

Η φωτιά λίγη ώρα αργότερα έσβησε, ενώ μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστα τα αίτια που ξέσπασε η πυρκαγιά. Για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε και ένας πυροσβέστης.

 

Πηγή: GRTimes.gr

Διαβάστε επίσης