Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο: Παραμένει ακέφαλο και "βαλτώνει"-Παρασκήνιο για Διοικητή και Αν. Διοικητή, την ώρα που κανείς δεν μπορεί να συγκαλέσει Δ.Σ για σοβαρές αποφάσεις

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας, ή αλλιώς η ναυαρχίδα του Συστήματος Υγείας στην Δυτική Ελλάδα και όχι μόνο.

Το μεγαλύτερο Νοσοκομείο της περιοχής (Νοσοκομείο αναφοράς για τον Κορονοϊό) και ένα από τα μεγαλύτερα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της χώρας, αυτή τη στιγμή παραμένει ακέφαλο. Με απλά λόγια δηλαδή, σημαντικά ζητήματα που "τρέχουν" και για τα οποία είναι άμεση η λήψη αποφάσεων έχουν "βαλτώσει" εξαιτίας του οτι αυτές δεν μπορούν να ληφθούν από το Διοικητικό Συμβούλιο.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή:

1ον: Πριν από λίγες ημέρες και επίσημα, αφού έγινε δεκτή η παραίτησή της, απομακρύνθηκε από το Νοσοκομείο η πρώην διοικήτρια Παναγούλα Μαμμή. Είναι μεν σε εξέλιξη οι διαδικασίες τοποθέτησης νέου Διοικητή, αλλά κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πόσο καιρό θα διαρκέσει η διαδικασία του διαγωνισμού.

2ον: Ακόμη δεν έχει οριστεί αναπληρωτής Διοικητής, ο οποίος θα μπορούσε να συγκαλέσει Δ.Σ. και βάλει σε σειρά σημαντικά και εκκρεμή ζητήματα, ανάμεσα στα οποία και μεγάλες υποθέσεις προμηθειών και έργων που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και αφορούν στο Νοσοκομείο

3ον: Ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας καθηγητής κ. Χαράλαμπος Γώγος εκτελεί μεν χρέη αναπληρωτή Διοικητή, χωρίς όμως να μπορεί εκ του Νόμου να συγκαλέσει ΔΣ για λήψη αποφάσεων περιοριζόμενος στην υπογραφή κάποιων απλών τυπικών διοικητκών θεμάτων.

4ον: Ο Διοικητικός Διευθυντής κ. Βασίλης Δημόπουλος δεν έχει εκ των προβλεπόμενων από το Νόμο τη δυνατότητα να προχωρήσει σε διοικητικές πρωτοβουλίες, δεδομένου οτι έχει τοποθετηθεί στην συγκεκριμένη θέση χωρίς η τοποθέτηση να έχει προκύψει από κρίσεις.

Ως εκ τουτου, το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στους ώμους του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννηη Καρβέλη, ο οποίος με συχνή παρουσία στο Νοσοκομείο επιχειρεί σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται από τις αρμοδιότητές του και μόνον, να δώσει λύση σε προβλήματα που εκκρεμούν.

Στο δια ταύτα λοιπόν προκύπτει πως το Νοσοκομείο ουσιαστικά είναι ακέφαλο, με ότι αυτό σημαίνει για το μεγάλο αυτό Νοσηλευτικό Ίδρυμα  και το μόνο βέβαιο είναι πως στο παρασκήνιο υπάρχουν διαγκωνισμοί για τις θέσεις του Διοικητή και του αναπληρωτή Διοικητή, που μάλλον "φρενάρουν" αντί να επιταχύνουν τις διαδικασίες ορισμού αρμοδίων θεσμικών λειτουργών που θα "ξεβαλτώσουν" το Ίδρυμα από την ακινησία