Τσίπρας: Προσωπικά υπεύθυνος για το δράμα στη Μόρια ο Κυρ. Μητσοτάκης

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Ανείπωτη χαρακτήρισε την καταστροφή από τη φωτιά στη Μόρια ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, επιρρίπτοντας ευθύνες στη Νέα Δημοκρατία για τη διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος.

Μέσω ανάρτησής του στο Facebook, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «είναι προσωπικά υπεύθυνος γι’ αυτό το δράμα και αποδεικνύεται ιστορικά λίγος για να διαχειριστεί ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα που αντιμετώπισε ποτέ η Ελλάδα και η Ευρώπη».

«Η πληγή της Μόριας έπρεπε να κλείσει. Και θα έκλεινε. Είχαμε ήδη προχωρήσει το σχέδιο αποσυμφόρησης με συνέπεια και σεβασμό στους συνανθρώπους μας. Αυτή η πληγή όμως, αντί να κλείσει βάθυνε. Οι 5.000 της Μόριας, έγιναν 20.000 σε ένα χρόνο, πριν ξεκινήσει δειλά και ασύντακτα το σχέδιο αποσυμφόρησης. Η Ν.Δ. έκανε την Ελλάδα το αποπαίδι της Ευρώπης» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας.

Κάλεσε δε την κυβέρνηση να λάβει άμεσα έκτακτα μέτρα στήριξης της Λέσβου, να καλύψει άμεσα όλες τις υγειονομικές ανάγκες και να προχωρήσει σε αποσυμφόρηση των νησιών.

Διαβάστε επίσης