Χαρ. Γώγος: Κρίσιμη η περίοδος για τον έλεγχο της πανδημίας - «Τώρα πρέπει να περιορίσουμε τη διασπορά της νόσου»

"Πρέπει να διαφυλάξουμε το υγειονομικό σύστημα"

Για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα ενημερώνουν ο καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Νωρίτερα σήμερα Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου ανακοινώθηκαν 202 νέα κρούσματα κορονοϊού και ένας ακόμα θάνατος το τελευταίο 24ωρο.

Κρίσιμη χαρακτήρισε την κατάσταση ο Χαράλαμπος Γώγος, όχι υγειονομικά, καθώς το σύστημα υγείας δεν έχει πιεστεί, αλλά κρίσιμη ως προς την περίοδο καθώς πρέπει τώρα να περιορίσουμε με όλα τα μέσα τη διασπορά της νόσου σε αυτή τη φάση πριν τον χειμώνα, όπως τόνισε.

Όπως εξήγησε τον Αύγουστο, ο μέσος όρος της ηλικίας των κρουσμάτων ήταν χαμηλός, ενώ πλέον αυτός αρχίζει και μετατοπίζεται προς όλο και μεγαλύτερες ηλικίες και αυτό είναι ανησυχητικό, καθώς όποιος νοσεί σε μεγαλύτερες ηλικίες είναι πιο εύκολο να διασωληνωθεί.

Πρέπει να διαφυλάξουμε το υγειονομικό σύστημα στείρο από τον κορονοϊό, τόνισε ο καθηγητής ενώ έκανε έκκληση να έχουμε κλειστά τα αυτιά μας στην παραπληροφόρηση. Ο καθηγητής δήλωσε, επίσης, σχετικά αισιόδοξος καθώς αναμένονται νέα από τα εμβόλια, ενώ υπάρχουν πλέον και καλύτερα φάρμακα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι τα οριζόντια μέτρα είναι αναγκαία, όπως και η εφαρμογή των μέτρων που υπάρχουν αυτή την στιγμή, ενώ σημαντική είναι η χρήση μάσκας.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ