Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας: Συναυλία Θηβαίου

 

Με μια βραδιά σαν αυτές που αρμόζουν σε ένα μεγάλο συνθέτη και δημιουργό, το Διεθνές φεστιβάλ της Πάτρας έκλεισε το βράδυ της Δευτέρας (χθες) την ενότητα – αφιέρωμα του,  στον Θάνο Μικρούτσικο.

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα, ο μοναδικά διαμορφωμένα προαύλιος χώρος του Εργοστασίου Τέχνης «Θάνος Μικρούτσικος» πλημμύρησέ από μουσικές και τραγούδια μέσα από τα οποία τιμήθηκε ο δημιουργός , με εκατοντάδες πατρινούς και πατρινές να απολαμβάνουν μια ακόμα ξεχωριστή συναυλία.

Γι’ αυτό «φρόντισαν» ο  Χρήστος Θηβαίος και οι  String Demons, πραγματοποιώντας μία συναυλία – ξενάγηση  σε μουσικούς δρόμους και διηγήσεις με αναφορές σε πρόσωπα , γεγονότα και καταστάσεις.

Το κοινό, απόλαυσε τραγούδια από όλους τους προσωπικούς δίσκους του Χρήστου Θηβαίου . «Ημερολόγιο», «Γυναίκα, Βροχή μου», «Ας χαθείς», είναι μόνο κάποια από τα «ακούσματα» της βραδιάς, με ιδιαίτερη αναφορά στον «Άμλετ της Σελήνης»., ενώ ιδιαίτερη ήταν η παρουσία των String Damons.

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη στο σύντομο καλωσόρισμα – χαιρετισμό της, με αφορμή την ολοκλήρωση της ενότητας - αφιέρωμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας στον πατρινό δημιουργό, εξέφρασε την ικανοποίησή της  που αυτή κλείνει με την «…φιλοξενία εξαιρετικών καλλιτεχνών αλλά και γιατί αυτή η δεύτερη συναυλία πραγματοποιείται πλέον σε ένα χώρο, που φέρει το όνομά του, Θάνου Μικρούτσικου .Ένα χώρο, τον οποίο σύντομα φιλοδοξούμε να μετατρέψουμε σε κύτταρο πολιτισμού και δημιουργικής έκφρασης, έτσι όπως θα επιθυμούσε και ο ίδιος…».

Προσθέτοντας ότι «..Το έργο του Θάνου Μικρούτσικο είναι μοναδικό και αληθινά πρωτοπόρο, γιατί συναντήθηκε με το λαό, τους καημούς του, τις ανάγκες του, τους αγώνες του για μια κοινωνία ελεύθερη χωρίς εκμετάλλευση. Εμπνεύστηκε και μελοποίησε σπουδαίους δημιουργούς, όπως ο Ρίτσος, ο Καβάφης, ο Σεφέρης, ο     Σικελιανός, ο Χειμωνάς, ο Μπρεχτ, ο Λόρκα, ο Ρεμπό. Ορισμένα θα ακουστούν και στην αποψινή μας μουσική βραδιά…». 

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού εξέφρασε για μία ακόμα φορά, εκ μέρους του Δήμου Πατρέων «…ένα θερμό ευχαριστώ στην οικογένεια του Θάνου Μικρούτσικου, για την καθοριστική της συμβολή στην πραγματοποίηση της ενότητας – αφιέρωμα σε αυτόν, από την πόλη του καθώς και στους συντελεστές της συναυλίας, τους σπουδαίους ερμηνευτές και μουσικούς, τους τεχνικούς» κάνοντας παράλληλα ειδικής αναφορά «…στους εργαζόμενους του Δήμου και του Πολιτιστικού Οργανισμού, που χάρη στη δική τους προσπάθεια, αναδείχθηκε αυτός ο χώρος που σήμερα ξανά ανταμώνουμε με το Θάνο Μικρούτσικο…».

Την συναυλία παρακολούθησε ο Δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι οργανισμών, επικεφαλής παρατάξεων, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι και μέλη του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό οργανισμό του Δήμου Πατρέων.

 

Διαβάστε επίσης