Εδώ έγινε η αιματηρή συμπλοκή μεταξύ Πατρινών αστυνομικών και εμπόρων ναρκωτικών - Δείτε ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


Συνελήφθησαν, σήμερα νωρίς το πρωί, σε δύσβατη δασική περιοχή, στον Ταΰγετο, εντός οργανωμένης φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης, δύο αλλοδαποί άνδρες, όπως έγραψε το πρωί το tempo24.

H ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
Η σύλληψη τους πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, σε συνεργασία με αστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και με τη συνδρομή του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί αξιοποιώντας στοιχεία που συγκέντρωσαν κατά το προανακριτικό τους έργο, εντόπισαν, σε δύσβατη δασική περιοχή του Ταϋγέτου, οργανωμένη φυτεία, όπου οι δύο δράστες καλλιεργούσαν συνολικά (640) δενδρύλλια κάνναβης, το ύψος των οποίων έφθανε τα δύο μέτρα.
Κατά την αστυνομική επιχείρηση, ο ένας από τους δράστες, λίγο πριν την σύλληψή του, έχοντας ανθρωποκτόνο πρόθεση, πυροβόλησε με πιστόλι και τραυμάτισε δύο αστυνομικούς, οι οποίοι διακομίσθηκαν με σταθμό του ΕΚΑΒ, σε νοσοκομείο της Σπάρτης.
Οι αστυνομικοί αφόπλισαν τον δράστη και κατάσχεσαν επιτόπου το πιστόλι που χρησιμοποίησε εναντίον τους, μια γεμιστήρα καθώς και (13) φυσίγγια των 9mm.
Ακόμα δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά στα άκρα (όχι από πυροβολισμούς) και μεταφέρθηκαν ομοίως στο προαναφερόμενο νοσοκομείο.
Σημειώνεται ότι η φυτεία εκτείνονταν σε τρία επίπεδα, με δύο εγκαταστάσεις αποξήρανσης, με μεγάλη δεξαμενή νερού, λάστιχα ποτίσματος και αρδευτικό σύστημα, που συνδεόταν με κοντινό ποτάμι.
Επιπλέον, οι καλλιεργητές είχαν εγκαταστήσει μέσα στην φυτεία δύο σκηνές με κρεβάτια, καναπέ και οικιακό εξοπλισμό, ενώ κατείχαν και τρόφιμα, που τους επέτρεπαν μακρά παραμονή τους στο χώρο.
Στον τόπο της φυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (3) κάλυκες φυσιγγίων πιστολιού, (604) γραμμάρια κάνναβης, ζυγαριά, λάστιχα ποτίσματος καθώς και εξοπλισμός για την καλλιέργεια ναρκωτικών.
Το παράνομο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν οι δράστες από την εγκληματική τους δράση εκτιμάται ότι ανέρχεται στο χρηματικό ποσό του 1.000.000 ευρώ περίπου.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία, για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή, καλλιέργεια ναρκωτικών με σκοπό την εμπορία, παράβαση του νόμου για τα όπλα και βιαιοπραγία κατά υπαλλήλων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου.
Την προανάκριση ενεργούν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

Δύο πατρινοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε συμπλοκή με εμπόρους ναρκωτικών στη Σπάρτη

 


 

Διαβάστε επίσης