Αχτσιόγλου: Ο κ. Βρούτσης να δώσει τα αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους

 

Στο θέμα της επιστροφής αναδρομικών 11 μηνών στους συνταξιούχους που έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη για τις περικοπές που είχαν γίνει την περίοδο Ιούνιος του 2015 μέχρι τον Μάιο του 2016 και τους οποίους δικαίωσε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφέρθηκε η Έφη Αχτσιόγλου.

«Nα δώσει σε όλους ανεξαιρέτως τους συνταξιούχους τα αναδρομικά που δικαιούνται», ακόμα κι αν δεν έχουν προσφύγει δικαστικά, κάλεσε τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ με γραπτή της δήλωση.

«Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα αναδρομικά των συνταξιούχων επιβεβαίωσε την αντισυνταγματικότητα των περικοπών στις συντάξεις που είχε επιβάλει ο κ. Βρούτσης ως υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά», σημειώνει η κ. Αχτσιόγλου, προσθέτοντας ότι «οκτώ χρόνια μετά το ΣτΕ αποκαθιστά τους συνταξιούχους για την περίοδο από τον Ιούλιο του 2015  μέχρι το Μάιο του 2016, καθώς ο ασφαλιστικός νόμος 4387/2016 που ψηφίστηκε  τότε θεράπευσε αυτήν την αντισυνταγματικότητα».

«Το ελάχιστο που έχει να κάνει πλέον ο κ. Βρούτσης για τις αντισυνταγματικές περικοπές του, είναι να δώσει σε όλους ανεξαιρέτως τους συνταξιούχους τα αναδρομικά που δικαιούνται. Είναι αδιανόητο να αναγκάσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σε δικαστικά έξοδα για να πάρουν αυτό που έχει κριθεί ότι δικαιούνται», υπογραμμίζει η ίδια.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ