Συνεργασία Περιφέρειας - Σκαγιοπούλειου: : «Κανένα παιδί χωρίς οικογενειακή θαλπωρή»

ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΝ ΣΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΑΝΑΔΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΘΕΤΟΥΣ ΓΟΝΕΣ

«Κανένα παιδί χωρίς οικογενειακή θαλπωρή». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, αμέσως μετά την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με το «Σκαγιοπούλειο» Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας, με στόχο την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για υποψήφιους ανάδοχους και θετούς γονείς, στα πλαίσια και του νέου νομοθετικού πλαισίου.

Το Πρωτόκολλο Συνεργασίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 14 Ιουλίου από τον Περιφερειάρχη και τον Πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας, Νίκο Σταθακόπουλο, παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπου Μπονάνου. Βάσει αυτού, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα παρέχει τεχνογνωσία και ειδικευμένα στελέχη (επιστημονικό προσωπικό) για την διενέργεια και υποστήριξη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

«Μέσα από αυτή τη συνεργασία μας δίνεται η δυνατότητα να υπηρετήσουμε το όραμά μας, που είναι κανένα παιδί χωρίς οικογενειακή θαλπωρή στη Δυτική Ελλάδα» τόνισε ο κ. Φαρμάκης, ευχαριστώντας το «Σκαγιοπούλειο» για τις υπηρεσίες που παρέχει και καταλήγοντας: «Πιστεύω πως σύντομα θα έχουμε και περισσότερα θετικά… επεισόδια σε αυτή τη συνεργασία που μόλις ξεκίνησε».

Από την πλευρά του, ο κ. Σταθακόπουλος ενημέρωσε ότι τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα ξεκινήσουν άμεσα (από την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020), υπογραμμίζοντας πως το ουσιώδες είναι πως «κάποια παιδιά θα αποκτήσουν οικογένεια». «Αυτός είναι ο κοινός μας στόχος και προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε με την υπογραφή του σημερινού πρωτοκόλλου».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, επεσήμανε: «Έχουμε ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο που κάνει την αναδοχή και την υιοθεσία πιο διάφανη και πιο γρήγορη. Σύμφωνα με το νόμο, χρειάζεται ενημέρωση και εκπαίδευση των υποψήφιων γονέων. Για τον λόγο αυτό ενώνουμε δυνάμεις και διαθέτουμε το προσωπικό μας, δηλαδή δικηγόρους, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς της Διεύθυνσης υγείας, προκειμένου να είναι έτοιμοι οι γονείς να αποκτήσουν ένα παιδάκι.  Πρόκειται για ένα θεσμικό πλαίσιο που βάζει τη χώρα μας στη σύγχρονη ευρωπαϊκή πραγματικότητα και το οποίο εμείς, ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, θα στηρίξουμε.»

Δηλώσεις on camera μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου, στον σύνδεσμο: https://youtu.be/PTXgRRce500

 

Διαβάστε επίσης