ΜΕΡΙΜΝΑ: Εντάσεις για την τροποποίηση του κανονισμού

Σε ανακοίνωση αναφέρεται:

     Σε προηγούμενο δελτίο τύπου (18-11-2019) είχαμε ξεκαθαρίσει σε όλο τον πατραϊκό λαό  “ότι αποδεχόμενοι την ευθύνη που μας ανέθεσε ο Δήμος Πατρέων, θα σεβαστούμε μέχρι τέλους το ρόλο μας. Δεν θα ανεχθούμε και δεν θα αποδεχθούμε τις αποφάσεις της πλειοψηφίας του Δ.Σ. - και θα τις αποκαλύπτουμε δημόσια- εφόσον δεν θα ευθυγραμμίζονται με τον κοινωνικό χαρακτήρα και τους σκοπούς του Ιδρύματος.”

Παραμένοντας πιστοί σε αυτοί την δέσμευσή μας, θέλουμε σήμερα να ενημερώσουμε, τους γονείς των ωφελουμένων της ΜΕΡΙΜΝΑΣ, τα μέλη του Φιλανθρωπικού Σωματείου ‘ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΕΡΙΜΝΑ’ και όλο τον πατραϊκό λαό, για την προσπάθεια της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του ιδρύματος  να τροποποιήσει τον υπάρχον εσωτερικό κανονισμό του ιδρύματος, με έναν άλλον  που παραπέμπει σε άλλες εποχές, σε αυτές που αποτελούν τις «μαύρες σελίδες της ιστορίας μας»

Φυσικά και χρειάζεται τροποποίηση κανονισμού ώστε αυτός να βελτιωθεί, για να μπορέσει το ίδρυμα να λειτουργεί απρόσκοπτα με ασφάλεια για τους εργαζόμενους και  προς όφελος πάντα των παιδιών που φιλοξενούνται.

Προσπαθούν άρον - άρον να περάσουν την τροποποίηση του κανονισμού με άρθρα που έχουν να κάνουν για την πρόσληψη εργαζομένων χωρίς να ζητάνε τα απαιτούμενα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα των υποψηφίων σύμφωνα με τα κριτήρια του ΑΣΕΠ, όπως γίνεται στους άλλους οργανισμούς.

Θέλουν το 15% των εργαζομένων να έχουν συγγενική σχέση 1ου ή 2ου βαθμού μεταξύ υποψηφίου και περιθαλπομένου.

Το Δ.Σ. του Ιδρύματος, λόγω υπηρεσιακής ανάγκης, μπορεί, με αιτιολογημένη απόφασή  του, να αναθέσει και άλλα καθήκοντα σε υπάλληλο του Ιδρύματος πέραν των ήδη ανατεθέντων Επίσης, μπορεί, με αιτιολογημένη απόφασή του, λόγω υπηρεσιακής ανάγκης, να απαλλάξει αυτόν από ορισμένα ή όλα τα ανατεθέντα σε αυτόν καθήκοντα και ν’ αναθέσει σε αυτόν άλλα συναφή ή σχετικά, στην ίδια ή σε άλλη υπηρεσία του Ιδρύματος, προσωρινά ή μόνιμα.». Θέλουν εργαζόμενους λάστιχο, να τους χρησιμοποιούν κατά το δοκούν. 

Τροποποιούν για να έχουν το δικαίωμα να καταγγείλουν τη σύμβαση εργασίας και να απολύουν τους εργαζόμενους βάσει τις δικές τους επιθυμίες, καταργώντας επί την ουσίας τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. θέλουν εργαζόμενους με σκυμμένο το κεφάλι.

Είναι φανερό ότι οι τροποποιήσεις που θέλουν να περάσουν ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ.

Είναι φανερή η νοοτροπία ιδιοκτησιακού καθεστώτος που έχουν αποκτήσει με την πολύχρονη παραμονή τους οι διοικούντες στο ίδρυμα.

Θα θέλαμε να ρωτήσουμε ποια είναι η θέση του έτερου εκπρόσωπου του Δήμου; του κ. Ξυλιά. Συμφωνεί με όσα αναφέρει ο προς ψήφιση κανονισμός λειτουργίας;  Ή θα ψηφίσει πάλι λευκό που στην ουσία διευκολύνει την προσπάθεια των διοικούντων να προκαλέσουν νεποτισμό και να επιβάλλουν συνθήκες εργασιακής γαλέρας στο ίδρυμα;

Καλούμε τους συλλόγους που αναφέραμε πιο πάνω να παρέμβουν να μην περάσει το κατάπτυστο κείμενο του κανονισμού.

Τα μέλη του ΔΣ του ΘΠΚ η Μέριμνα 

Παναγιώτης Σουλελές

Αντώνης Ταβουλάρης

Διαβάστε επίσης