Καραμανλής στο MEGA για Καλογρίτσα: Λειτουργούσαν εξωθεσμικά κέντρα – Να πάρει θέση ο Τσίπρας

 

 

Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών κ. Κώστας Καραμανλής, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανανέωση των μέσων μαζικής μεταφοράς και του στόλου των ΙΧ, ενώ παράλληλα τοποθετήθηκε και  για το φλέγον πολιτικό ζήτημα των αποκαλύψεων για τον Χρήστο Καλογρίτσα και το «White House».

Εδικότερα, σχετικά με τις μεταφορές, ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι η Αθήνα δεν είχε προμηθευθεί κανένα νέο λεωφορείο από το 2009 και μετά, ενώ παράλληλα τόνισε ότι πέρυσι τέτοια εποχή το 1/3 των συρμών του Μετρό ήταν εκτός λειτουργίας.

«Αν και δεν κρατάμε μαγικά ραβδάκια, μέσα σε ένα χρόνο έχει γίνει συστηματική δουλειά τόσο στο Μετρό όσο και στα λεωφορεία», είπε.

Αναφέρθηκε στον σχεδιασμό για την ανανέωση του στόλου λεωφορείων και είπε πως στη Θεσσαλονίκη αναμένεται στο τέλος του 2020 να υπάρχουν τόσα λεωφορεία όσα υπήρχαν το 2014.

Ενώ κατόπιν διαγωνισμού, «σταδιακά από τον Σεπτέμβριο θα πάρουμε τουλάχιστον 1.000 λεωφορεία για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη».

Η πλειονότητα των νέων λεωφορείων θα αφορά την Αθήνα, αφού την επόμενη τριετία αναμένεται να αποσυρθούν λόγω ηλικίας 700 λεωφορεία από την κυκλοφορία στην Αθήνα.

Τα πρώτα από τα νέα λεωφορεία θα είναι καθαρά ντιζελοκίνητα και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν ηλεκτροκίνητα.

Σχετικά με το Τραμ υπογράμμισε πως σε δύο μήνες θα αποκατασταθούν τα δρομολόγια προς το Σύνταγμα καθώς επιλύεται το πρόβλημα καθίζησης που είχε παρουσιαστεί. Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει σκέψη κατάργησης του Τραμ, υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής.

Για την τιμολογιακή πολιτική, δήλωσε πως στόχος είναι να μην αυξηθεί αργότερα το εισιτήριο στα λεωφορεία.

Για τα ΙΧ

Σχετικά με την ανανέωση του στόλου των ΙΧ σημείωσε πως το μέλλον είναι η ηλεκτροκίνηση, αλλά ο μέσος Έλληνας δεν μπορεί να προμηθευθεί  αυτοκίνητα με τιμές που ξεκινούν από 20-23.000 ευρώ.

Ωστόσο σε 2-3 χρόνια ο χάρτης της ηλεκτροκίνησης παγκοσμίως θα είναι διαφορετικός – τα αυτοκίνητα θα είναι φθηνότερα, ενώ η  πρόσβαση σε φόρτιση θα είναι πιο εύκολη.

Αυτή τη στιγμή ο μέσος όρος ηλικίας των αυτοκινήτων στην χώρα είναι περίπου 15,6 χρόνια και γίνεται προσπάθεια από κοινού με τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Οικονομικών να «τιμωρηθεί» – μέσω περιβαλλοντικού τέλους- η εισαγωγή των πολύ παλαιών αυτοκινήτων και να δοθούν κίνητρα για την εισαγωγή νεότερων αυτοκινήτων.

Όπως εκτίμησε ο υπουργός, όλα αυτά, σε συνδυασμό με τα κίνητρα που θα δοθούν για την ηλεκτροκίνηση, θα συντελέσουν ώστε τα επόμενα χρόνια ο μέσος όρος ηλικίας του στόλου των αυτοκινήτων στη χώρα να πλησιάσει τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (8 χρόνια).

Για τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το «το Βήμα της Κυριακής»

Ο κ. Καραμανλής σχολίασε την δημοσκόπηση της Metron Analysis για το «το Βήμα της Κυριακής» σύμφωνα με την οποία στην πρόθεση ψήφου προηγείται η ΝΔ με σχεδόν 18 μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως υπογράμμισε, η κυβέρνηση απέδειξε πλέον την ετοιμότητα που έχει σε μεγάλα θέματα όπως στην κρίση του μεταναστευτικού και της υγιειονομικής κρίσης.

Για τον Χρ. Καλογρίτσα –  «Τον πέταξαν σαν μια «στυμμένη λεμονόκουπα»»

Ο κ. Καραμανλής ρωτήθηκε και σχετικά με το δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» και την αποκάλυψη στο δικαστήριο την περασμένη Τετάρτη ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας, υποψήφιος για την αγορά τηλεοπτικής άδειας το 2016 και συνδεδεμένος με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έλαβε για λογαριασμό της εταιρείας «Τοξότης», τρία εκατομ. ευρώ από εταιρεία του εξωτερικού για εικονική σύμβαση, υπό την εποπτεία και τον συντονισμό του Μεγάρου Μαξίμου και του κ. Ν. Παππά.

«Βλέπουμε στοιχεία συντριπτικά για αυτήν την υπόθεση. Βλέπουμε ότι λειτουργούσαν εξωθεσμικά κέντρα την περίοδο των προηγούμενων πέντε ετών και μια παράλληλη δομή εξουσίας. Οι ίδιοι άνθρωποι που βρίσκονταν κοντά στο τότε κυβερνών κόμμα έρχονται και κάνουν καταγγελίες.

Ο κ. Καλογρίτσας ήταν ένας εργολάβος ο οποίος ξαφνικά βρέθηκε με πολλά έργα και τεράστιο δανεισμό και στη συνέχεια βρέθηκε να τον έχουν πετάξει σαν μια «στιμμένη λεμονόκουπα».

Καλό είναι ο κ. Τσίπρας να πάρει μια ξεκάθαρη θέση και να διαχωρίσει τη θέση του από αυτές τις πρακτικές. Χρειάζεται πολιτική γενναιότητα από την πλευρά του κ. Τσίπρα» είπε ο κ. Καραμανλής.

 

 

Διαβάστε επίσης