Μήνυμα αισιοδοξίας για την πορεία του τουρισμού από τον Χ. Θεοχάρη

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΚΡΙΣΙΜΟΣ Ο ΙΟΥΛΙΟΣ

Το μήνυμα της συνεργασίας όλων ώστε να διαχειριστεί η χώρα μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το άνοιγμα του τουρισμού, έστειλε σήμερα από τα Χανιά, ο αρμόδιος υπουργός Χάρης Θεοχάρης.

Ο κ. Θεοχάρης συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη τουριστικών φορέων στο Επιμελητήριο της πόλης από τους οποίους άκουσε τους προβληματισμούς και τις σκέψεις τους για την φετινή πορεία του τουρισμού.

Στην σύσκεψη την οποία ο κ. Θεοχάρης χαρακτήρισε θετική, συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, οι βουλευτές, Ντόρα Μπακογιάννη και Μανούσος Βολουδάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αντώνης Ροκάκης.

Μετά το τέλος της σύσκεψης σε δηλώσεις του ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε στον σχεδιασμό που υπάρχει επισημαίνοντας χαρακτηριστικά:

« Αν κερδίσουμε το στοίχημα του ανοίγματος του τουρισμού, αν το κάνουμε με ασφάλεια και αν αποδείξουμε σε κάθε δυνητικό τουρίστα ότι υπάρχει ασφάλεια στη χώρα μας, όπως το έχουμε αποδείξει όλους αυτούς τους μήνες, τότε θα μπορούμε να σκεφθούμε την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, την προσπάθεια μας να κερδίσουμε κάποιον από τον χαμένο χρόνο. Ατή θα είναι η προσπάθεια και αυτό είναι αυτό που θέλουμε να κάνουμε. μως τώρα, δεν είναι η ώρα για αυτά, αυτά είναι το επόμενο βήμα. Τώρα είναι η ώρα να συνεργαστούμε όλοι, για να διαχειριστούμε αυτό το άνοιγμα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Παράλληλα χαρακτήρισε ιδιαίτερα κρίσιμο για τον τουρισμό στη χώρα μας τον μήνα Ιούλιο. πως είπε, «είναι ένας κρίσιμος μήνας γιατί θα αποδείξει η χώρα μας ότι μπορεί να κάνει πάρα πολλά πράγματα, να τα κάνει σωστά και να ανοίξει με ασφάλεια τα σύνορα της. Ατό λοιπόν θα επιτρέψει σε όλους να δύον ότι μπορούν να κάνουν διακοπές στη χώρα μας και αυτό θα αποτελέσει την βάση της επιστροφής των τουριστών στα παλαιότερα επίπεδα η οποία θα είναι σταδιακή».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον θόρυβο που δημιουργήθηκε αναφορικά με την άφιξη στη Ρόδο πτήσης από την Σουηδία τόνισε: «Να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, μπορεί κάτι να μην είναι σαφές. Η πτήση αυτή, ήταν προγραμματισμένη από καιρό και είχε μέσα και δημοσιογράφους.

Η κυβέρνηση πήρε μια απόφαση λίγο πριν την 1η Ιουλίου ότι οι πτήσεις από την Σουηδία θα καθυστερήσουν. Αυτό ξέρετε, δημιούργησε μια αναστάτωση σε σχέση με τον προγραμματισμό και επειδή αυτή η πτήση είχε δημοσιογράφους σε μια κίνηση καλής θέλησης δεν θελήσαμε να την ακυρώσουμε την τελευταία στιγμή, όταν ήταν η πρώτη πτήση που θα ερχόταν από την Σουηδία.

Δώσαμε λοιπόν ειδική άδεια ώστε να μην δημιουργηθεί ζήτημα σε σχέση με την Σουηδική αγορά. Είναι μια πολύ σημαντική αγορά η Σουηδική αγορά και για τα Χανιά και για την χώρα μας όλη και προφανώς θέλουμε να ξεκινήσει η σαιζόν και με τους Σουηδούς επισκέπτες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Ο κ Θεοχάρης σε ερώτηση για το άνοιγμα της τουριστικής αγοράς από την Σουηδία και την Μεγάλη Βρετανία δήλωσε.

«Αυτό δεν εξαρτάται φυσικά μόνο από εμάς. Θα περιμένουμε λίγες ημέρες ακόμα να παρθούν μερικές αποφάσεις που έχουν σχέση με τα υγειονομικά στοιχεία από την μία μεριά και τα επιχειρησιακά στοιχεία σε σχέση με την Πολιτική Προστασία από την άλλη. Εάν υπάρχουν διαβεβαιώσεις ότι μπορούμε να διαχειριστούμε σωστά την κατάσταση, το συντομότερο δυνατόν και βέβαια με την πρώτη ουσιαστική ημερομηνία αναθεώρησης στις 15 του μηνός , το συντομότερο δυνατόν εμείς θα προχωρήσουμε να ανοίξουνε και οι δύο αγορές. Αν αυτό είναι εφικτό θα φανεί από τις απαντήσεις από τις δύο αυτές πλευρές».

Ο κ Θεοχάρης απαντώντας σε ερώτημα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον τουριστικό κλάδο, τόνισε ότι η κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα. Ο υπουργός Τουρισμού στο πλαίσιο της επίσκεψης του στα Χανιά πραγματοποίησε συναντήσεις και με δημάρχους της περιοχής.

Διαβάστε επίσης