"Ανοίγει" την Τετάρτη το Λιμάνι της Πάτρας - Οι τουρίστες θα φέρουν κωδικό - Πώς θα γίνονται οι έλεγχοι - Όλα τα μέτρα που θα ληφθούν - ΦΩΤΟ

Συζητήθηκαν στη σύσκεψη που έγινε το πρωί της Δευτέρας

Σύσκεψη για την ετοιμότητα και τα μέτρα που θα ληφθούν βάσει του πρωτοκόλλου για το κορονοϊό, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στα γραφεία του ΟΛΠΑ ενόψει της υποδοχής τουριστών από την Τετάρτη 1 Ιουλίου. 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν, οι έλεγχοι στους τουρίστες που θα έρχονται στη χώρα μας από την Ιταλία, θα γίνεται με ειδικό λογισμικό και στοχευμένα τεστ. Οι τουρίστες, ξεκινώντας το ταξίδι τους θα καλούνται να συμπληρώνουν μια ιδική φόρμα (ερωτηματολόγιο), το οποίο θα αξιολογείται κατάλληλα από τις ειδικές επιτροπές και ανάλογα με το πόρισμα, θα φέρει έναν κωδικό. Πρόκειται για μια διαδικασία η οποία θα είναι υποχρεωτική. 

Οι πληροφορίες θα συγκεντρώνονται σε μια βάση δεδομένων και μέσω της ανάλυσής τους κάθε ταξιδιώτης θα λαμβάνει ένα ειδικό barcode βάση του οποίου, κατά την επίσκεψή του, τα ειδικά κλιμάκια του ΕΟΔΥ που θα βρίσκονται στο λιμάνι, θα αποφασίζουν εάν πρέπει να ελεγχθούν ή όχι. Στην περίπτωση των ελέγχων, οι τουρίστες θα φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία της περιοχής, βάσει πάντα των σχετικών πρωτοκόλλων προστασίας και ασφάλειας. Σε περίπτωση που το δείγμα βγει αρνητικό τότε οι τουρίστες θα συνεχίζουν το ταξίδι τους. Στην περίπτωση που βγει θετικό, τότε θα φιλοξενούνται σε 14ήμερη καραντίνα όπως επιβάλει το πρωτόκολλο.  

Η ίδια διαδικασία θα ακολουθείται από την Τετάρτη και στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και του Κατακόλου, που υπάγονται στη διοικητική περιφέρεια της 6ης ΥΠΕ.

Στη σύσκεψη, επίσης, αναλύθηκε το σχέδιο που θα εφαρμοστεί στα λιμάνια τους χώρους υποδοχής, όπου θα έχουν στηθεί τα ειδικά κλιμάκια του ΕΟΔΥ για τους ελέγχους. Όλοι εξέφρασαν την άποψη ότι η Πάτρα, όπως και τα λιμάνια της Ηγουμενίτσας και του Κατακόλου, βρίσκονται σε απόλυτη και πλήρη ετοιμότητα. 

Στη σύσκεψη πήραν μέρος, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠΑ Παναγιώτης Τσώνης, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, διοικητικοί και υγειονομικοί φορείς της πόλης.