Ρεκόρ ανεργίας στη Δυτική Ελλάδα - Νέα στοιχεία από τον ΟΑΕΔ

 

Ρεκόρ ανεργίας στη Δυτική Ελλάδα  σύμφωνα και με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ.

Η ΕΛΣΤΑΤ παρουσίασε πριν από μερικές μέρες τα στοιχεία της, σύμφωνα με τα οποία η Δυτική Ελλάδα, ανέβηκε το α’ τρίμηνο του νέου έτους στην πρώτη θέση της ανεργίας σε όλη την χώρα και στη δεύτερη στην κατηγορία του πληθυσμού που κινδυνεύει να περάσει στα όρια της φτώχειας.

Ο ΟΑΕΔ από την μεριά του παρουσιάζει μια νέα μεγάλη αύξηση του κύματος της ανεργίας τον μήνα Μάιο στην Δυτική Ελλάδα, τη στιγμή που ήδη υπάρχει πίσω του ο Απρίλης, ένας μήνας που οι απολύσεις και οι αναστολές εργασίας έφτασαν στο «κόκκινο» εξαιτίας της πανδημίας.

Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ τον Μάιο οι άνεργοι στους πίνακες του Οργανισμού ήταν στο σύνολο τους 83.128 άτομα, αυξημένοι, δηλαδή κατά 10,7 χιλιάδες σε σχέση με το Μάιο του 2019.

Επίσης, με βάση πάντα τα ίδια στοιχεία οι άνεργοι που αναζητούν εργασία αυξήθηκαν στους 79 χιλιάδες περίπου σε επίπεδο Δυτικής Ελλάδας, υπήρξε, δηλαδή, μία αυξητική τάση των 12,5 χιλιάδες σε σχέση με το Μάιο του 2019.

Πιο συγκεκριμένα, τον Μάιο του 2019 ζητούσαν εργασία 66.499 άτομα στη Δυτική Ελλάδα, τον Απρίλιο του 2020 79.617 και τον περασμένο μήνα Μάιο 78.974. Στο μεταξύ, σε επίπεδο πάντα Δυτικής Ελλάδος, μόλις 500 άτομα σταμάτησαν να αναζητούν εργασία, συγκριτικά με τα νούμερα του περασμένου Απριλίου.

Με βάση τα ίδια στοιχεία το δίμηνο του φετινού Απριλίου – Μαΐου δημιουργήθηκε έτσι μία σταθερή δεξαμενή 10.000 ανέργων που προέκυψαν από τον κορωνοϊό. Πλέον ένας στους οχτώ ανέργους όλης της χώρας προέρχεται σταθερά από την Δυτική Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης