Προφυλακιστέος ο "μαϊμού" γιατρός - Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του - Δήλωσε πως είναι εμπειρικός βοτανολόγος - ΝΕΟΤΕΡΑ

ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΟΔΗΓΗΘΗΚΕ ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Νεότερη Ενημέρωση 15.00: Σε μια προσπάθεια να αποποιηθεί την ευθύνη για τους θανάτους τριών ανθρώπων ο γιατρός «μαϊμού», κατά τη διάρκεια της απολογίας του ενώπιον του ανακριτή, ισχυρίστηκε πως πρόθεση του ήταν να βοηθήσει με τις θεραπείες του.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος, φέρεται να υποστήριξε πως όταν ο ίδιος συνάντησε τα θύματα του είχαν ολοκληρώσει τον κύκλο της θεραπείας που ακολουθούσαν και σε καμία περίπτωση δεν τους ζήτησε να διακόψουν τα φάρμακα τους.

Ο 47χρονος -το όνομα του δόθηκε στην δημοσιότητα μαζί με την φωτογραφία του, στην σύντομη απολογία του φέρεται να δήλωσε εμπειρικός βοτανολόγος ομολογώντας ότι δεν είναι γιατρός. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανίζεται να υποστήριξε ότι ουδέποτε υποσχέθηκε πλήρη ίαση στους ασθενείς.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος κατέθεσε πολυσέλιδο υπόμνημα με τους ισχυρισμούς τους, φέρεται να ζήτησε συγγνώμη γιατί εξαπάτησε τους συγγενείς των θυμάτων του δηλώνοντας γιατρός και να ομολόγησε ότι πήρε χρήματα, από τους συγγενείς των τριών  θυμάτων.

Ωστόσο, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, αρνήθηκε κατηγορηματικά πως πληρώθηκε για να προσφέρει τις υπηρεσίες του  στους υπόλοιπους 45 ασθενείς που καταγράφονται στη δικογραφία.

Με άρνηση απάντησε ο 47χρονος και στην κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, υποστηρίζοντας ότι η ποσότητα της κάνναβης που καταγράφεται είναι μικρότερη από αυτή που θέλει ο νόμος για να τυποποιήσει το αδίκημα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος θα υποβάλλει αίτημα πραγματογνωμοσύνης για τα ναρκωτικά καθώς ισχυρίζεται ότι η ποσότητα που ανιχνεύεται στα θεραπευτικά έλαια του δεν κατατάσσεται στην κατηγορία των ναρκωτικών.

Οι αρχές, πάντως, μετά την δημοσιοποίηση των στοιχείων του 47χρονου αναμένουν να αυξηθούν οι καταγγελίες σε βάρος του καθώς θεωρούν ότι είχε απλώσει τα πλοκάμια του σε ολόκληρη τη χώρα.

Παράλληλα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα εξετάσουν το ενδεχόμενο διακίνησης «μαύρου χρήματος» μέσω off shore εταιριών ενώ θα ερευνήσουν ακόμη και την πιθανότητα ο κατηγορούμενος να έκρυβε χρήματα σε θυρίδες ή και κρύπτες.

Πρώτη Ενημέρωση 13.37: Προφυλακιστέος κρίθηκε από τον ανακριτή ο 47χρονος ψευτογιατρός.

Εντός της ημέρας πρόκειται να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες, του"μαϊμού" γιατρού από το Κορωπί.

Φέρεται να ευθύνεται για τον θάνατο τουλάχιστον τριών ασθενών και την εξαπάτηση δεκάδων άλλων στους οποίους  «πούλησε», με το αζημίωτο, ψεύτικες ελπίδες για πλήρη ίαση από ανίατες ασθένειες.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να κατέθεσε υπόμνημα ενώπιον του ανακριτή με την υπερασπιστική του γραμμή με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως αποδέχτηκε μέρος των κατηγοριών που αντιμετωπίζει.

Ο 47χρονος κατηγορούμενος, για ανθρωποκτονία κατά συρροή, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος και απάτη, οδηγήθηκε συνοδευόμενος από ισχυρή αστυνομική δύναμη  στις 11 το πρωί στον ανακριτή φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο,  μάσκα και καπέλο και δεν θέλησε να απαντήσει σε καμία ερώτηση των δημοσιογράφων.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ:

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες ημεδαπού , ο οποίος συνελήφθη με ένταλμα την 16-6-2020, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία, απάτη, διακίνηση ναρκωτικών και αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος (σχετικό Δελτίο Τύπου της 17-6-2020).

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον :

ΚΟΝΤΟΣΤΑΘΗ Νικόλαο του Ελευθερίου και της Ελένης, γεννηθέντα την 8-2-1973 στα Λιόσια Αττικής.

22062020dimgada_001.jpg

22062020dimgada_002.jpg

22062020dimgada_003s.jpg

 

Διαβάστε επίσης