Γιώργος Ρώρος: Δεν αρκούν οι καταγγελίες για την εικόνα της πόλης - ΦΩΤΟ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ"

Τα συνεχιζόμενα μέτρα προφύλαξης από την πανδημία του κορονοιού προσθέτουν διαρκώς βάρη στις τοπικές κοινωνίες και ιδιαίτερα στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Όπως έχουν αιτηθεί οι  Σύλλογοι της πόλης μας ,η παράταξη μας Ώρα Πατρών αλλά και άλλες δημοτικές παρατάξεις το τελευταίο τρίμηνο, είναι αναγκαία η εξάντληση όλων των μέσων ανακούφισης των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών που βλέπουν τα καταστήματά τους, όσα δεν έχουν κλείσει, να στερούνται αγοραστικής κίνησης ενώ τα χρέη προς δημόσιους φορείς αλλά και τον Δήμο τρέχουν. Για αυτόν τον λόγο για άλλη μια φορά ζητάμε από τη δημοτική αρχή να προβεί σε ουσιαστική μείωση των δημοτικών τελών στις πληττόμενες επιχειρήσεις σε όλο το εύρος του Δήμου Πατρέων, συμψηφισμό των ήδη καταβληθέντων τελών και ρύθμιση των χρεών. Η Δημοτική αρχή Πελετίδη ας δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον της και ας μην αρκείται σε γενικόλογες καταγγελίες.

Η εικόνα της πόλης, ωστόσο, δεν εξαντλείται στα καταστήματα και το ιστορικό κέντρο. Πλήθος συνοικιών και γειτονιών αντιμετωπίζουν προβλήματα που αφορούν στην συντήρηση των δρόμων, την ανυπαρξία πεζοδρομίων, την εγκατάλειψη των υπαρχόντων πλατειών αλλά το σημαντικότερο, στην απουσία ιεραρχημένου προγραμματισμού δράσεων για τη διάνοιξη δρόμων και τη δημιουργία νέων δημόσιων χώρων. 

Η απουσία προγραμματισμού είναι ιδιαίτερα εμφανής στην περίπτωση των παραλιακών οδών κυρίως των βόρειων περιοχών, του Ρίου, του Ακταίου, του Αγ. Βασιλείου, των Αραχωβίτικων. Ήδη από το 2014 ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Τσιμπούκης έθετε ερωτήματα στον Δήμαρχο που μένουν αναπάντητα ακόμα και σήμερα.

Γιατί δεν έχει προχωρήσει ούτε εκατοστό τις απαιτούμενες μελέτες για την επιδιόρθωση των ήδη κατεστραμμένων παραλιακών δρόμων αυτών των περιοχών που δεν ανήκουν στην κτηματική υπηρεσία;

Για ποιον λόγο ο Δήμος δεν προχωρά στον καθορισμό αποζημιώσεων για τις απαιτούμενες απαλλοτριώσεις προκειμένου να διανοιχτούν οι παραλιακοί δρόμοι σύμφωνα με το εγκεκριμένο πολεοδομικό σχέδιο; Μήπως θίγονται συγκεκριμένες ιδιοκτησίες; Και ποιων; Θα επανέλθουμε....

 Οι φωτογραφίες προέρχονται από τη συνοικία του Άγιου Νεκτάριου που όχι μόνο ο αμίαντος δεν έχει απομακρύνθηκε αλλά ούτε τα παρτέρια δεν φροντίζουν.  

agiosnektarios1.jpg

agiosnektarios2.jpg

Διαβάστε επίσης