Πάτρα: Σήμερα η κηδεία του γιατρού Κ. Δαριώτη

 

Ενας εξαιρετικός επιστήμονας και θαυμάσιος άνθρωπος, ο Κωσταντίνος Δαριώτης γνωστός παθολογοανατόμος-κυτταρόλογος, απεβίωσε.

Υπήρξε δάσκαλος για πολλούς με την εργατικότητά και το παράδειγμά του. Αφησε πίσω του βαθύ αποτύπωμα προσφοράς στον άνθρωπο και την κοινωνία.
Ο Κωνσταντίνος Δαριώτης γεννήθηκε στις 8 Νοεμβρίου του 1931 στο Ζευγολατιό Κορινθίας όπου έζησε εκεί ως τα 17 του χρόνια που τέλειωσε το Γυμνάσιο. Υστερα έφυγε για να σπουδάσει στη Γαλλία σε καιρούς δύσκολους. Αποφοίτησε με άριστα από το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης το 1961 και η διδακτορική του διατριβή του πήρε το πρώτο βραβείο σε όλη τη Γαλλική Επικράτεια. Στη συνέχεια πραγματοποίησε στο Πανεπιστήμιο του Bordeaux την ειδικότητά του και παράλληλα εργαζόταν ως επιμελητής στο τμήμα Πνευμονολογίας του Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Tour. Το 1966 ήρθε στην Ελλάδα, αρχικά εργάστηκε στο Παθολογοανατομικό Εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και στο Ιδρυμα Ερευνών Δημόκριτος. Το 1969 ήρθε στην Πάτρα όπου εργάστηκε με αφοσίωση και ανέπτυξε το Παθολογοανατομικό Εργαστήριο στον «Αγιο Ανδρέα» όπου διετέλεσε διευθυντής μέχρι την συνταξιοδότησή του.
Παράλληλα με την επιστημονική του πορεία, δημιούργησε μια συγκροτημένη οικογένεια, ως ένοικος στην πολυκατοικία όπου διέμενε ο Κωστής Στεφανόπουλος, στην πλατεία Ολγας. Απέκτησε τρία παιδιά, τον Μάρκο, τον Παναγιώτη και την Ελένη, η οποία ακολούθησε τα επιστημονικά του βήματα. Είναι η γνωστή στην πόλη μας δρ. παθολογοανατομος - κυτταρολόγος.
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα, στις 11.30 το πρωί από την Ευαγγελίστρια.

Διαβάστε επίσης