Σπιράλ: Ανοίγουμε τον φάκελο «τρένο»

 

Σε ανακοίνωση αναφέρεται:

Με έντονο προβληματισμό παρακολουθεί το σπιράλ τις κομματικές παρατάξεις του Δήμου Πατρέων (την «κυβερνώσα» και τις αντιπολιτευόμενες) να επιδίδονται σε μικροπολιτικά παιχνίδια εντυπώσεων και να μαλώνουν μεταξύ τους, είτε διεκδικώντας μερίδιο επιτυχίας στις σωστές ομόφωνες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, είτε μοιράζοντας ευθύνες για τις λανθασμένες επιλογές. Και ενώ τα χρονίζοντα θέματα της πόλης παραμένουν άλυτα και εκκρεμή, οι παλαιοκομματικού τύπου διαφωνίες τους ανάγονται, δυστυχώς, σε κυρίαρχα θέματα του δημόσιου διαλόγου.

Δεν θα ακολουθήσουμε αυτή τη λογική, αυτό τον δρόμο, αυτή την άκαρπη διελκυστίνδα. Εμείς στο σπιράλ, στο βαθμό που μας αναλογεί, αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες που η πόλη έχει ανάγκη και που υποσχεθήκαμε στους Πατρινούς κατά την προεκλογική μας γνωριμία.

Αποφασίσαμε, για αρχή, να ασχοληθούμε με το θέμα «τρένο». Την προσεχή Τετάρτη (17 Ιουνίου 2020, στις 8μμ) το σπιράλ διοργανώνει μία σχετική διαδικτυακή συζήτηση, με στόχο την ενημέρωση των ενδιαφερόμενων πολιτών, απευθείας από τους ειδικούς και χωρίς πολιτικές αντιπαραθέσεις που συνήθως θολώνουν την εικόνα. Η συζήτηση θα μεταδοθεί ζωντανά από το www.spiralpatras.gr και τα κοινωνικά δίκτυα της παράταξης, θα συντονιστεί από έγκριτη δημοσιογράφο, θα επιτρέπει παρεμβάσεις και ερωτήσεις από τους θεατές και φιλοδοξεί να διαφωτίσει σφαιρικά το κοινό επί του πολυσυζητημένου θέματος της πόλης, δίνοντας απαντήσεις και παρουσιάζοντας εναλλακτικές λύσεις.

Μία από τι αδιαπραγμάτευτες αρχές του σπιράλ είναι η πίστη στις απόψεις των ειδικών. Επιστήμονες και εμπειρογνώμονες πρέπει να εισακούονται κατά προτεραιότητα. Οι τεκμηριωμένες θέσεις και τα επιχειρήματα αξίζει να έχουν πρωτεύοντα ρόλο στο δημόσιο διάλογο. Κάθε πολιτική θεώρηση και απόφαση οφείλει να υπακούει στις δεσμεύσεις και στις επιταγές της εξειδικευμένης γνώσης.

Με γνώμονα, λοιπόν, τα παραπάνω, το σπιράλ θα ανακοινώσει έγκαιρα το πάνελ αυτής της πρώτης διαδικτυακής συζήτησης, αισιοδοξώντας πως θα υπάρξει και συνέχεια με ανάλογες πρωτοβουλίες στο εγγύς μέλλον και για άλλα κρίσιμα θέματα της Πάτρας.

 

Διαβάστε επίσης