Δήμος Πατρέων: Μέχρι τις 30 Ιουνίου η διόρθωση τετραγωνικών μέτρων ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από τον Δήμο Πατρέων, υπενθυμίζεται, ότι η καταληκτική ημερομηνία διόρθωσης τετραγωνικών μέτρων ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων είναι η 30η Ιουνίου 2020.

Οι ιδιοκτήτες που έχουν διαφορά στη δηλωμένη επιφάνεια των ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων τους, μεταξύ των λογαριασμών του ρεύματος και του Ε9,εκτός από το να προσέρχονται στην αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου (ΤΑΠ), μπορούν  να διορθώνουν και  οι ίδιοι τα τ.μ. των ακινήτων τους μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://tetragonika.govapp.gr/

Μέσω αυτής της εφαρμογής, παρέχεται η δυνατότητα για τα στοιχεία των ακινήτων όπως είναι καταχωρημένα στην εφαρμογή του περιουσιολογίου (Ε9) της ΑΑΔΕ να διασταυρώνονται με τα στοιχεία του ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου μέσω ΔΕΔΔΗΕ.

Οι διαφορές στους αναλογούντες φόρους, τέλη  και εισφορές  από τις δηλώσεις – διορθώσεις αυτές, θα υπολογίζονται και θα οφείλονται μόνο από την 1η Ιανουαρίου 2020.

Μετά τις 30/06/2020, θα υπάρξει διασταύρωση των δηλωθέντων περιουσιακών στοιχείων του Ε9 με τις αρμόδιες Υπηρεσίες των Δήμων, για χρέωση τελών διαφοράς τετραγωνικών και πρόστιμα όπως προβλέπονται από τους αντίστοιχους νόμους καθορισμού του τέλους ακίνητης περιουσίας (ΤΑΠ) και των ανταποδοτικών τελών.

Καλούνται οι συνδημότες μας να προχωρήσουν στις παραπάνω ενέργειες, μέχρι την 30η  Ιουνίου 2020 που είναι η καταληκτική ημερομηνία.

 

 

Διαβάστε επίσης