Όλα τα οφέλη της βιταμίνης Ε για το δέρμα σου

 

Αποτελεί θαυματουργή βιταμίνη για την επιδερμίδα.

H βιταμίνη Ε είναι ένα από τα δημοφιλέστερα συστατικά στη βιομηχανία ομορφιάς που περιέχεται σε πολλά προϊόντα περιποίησης του δέρματος αλλά και σε συμπληρώματα διατροφής. Έχει πολλές ενυδατικές, αντιοξειδωτικές ιδιότητες και αποτελεί μία από τις πολυτιμότερες βιταμίνες για την γενικότερη υγεία και το δέρμα.

Η βιταμίνη Ε είναι μια λιποδιαλυτή ή λιπιδοδιαλυτή θρεπτική ουσία. Αυτό σημαίνει ότι απορροφάται καλύτερα από τον οργανισμό όταν καταναλώνεται με λίπος. Βρίσκεται κυρίως στους λιπώδεις ιστούς και το ήπαρ. Ακολουθούν αναλυτικά τα οφέλη που έχει η βιταμίνη αυτή για την επιδερμίδα σου.

1) Δρα ενάντια της φωτογήρανσης

Η υπεριώδης ακτινοβολία είναι μια σημαντική αιτία σχηματισμού ελεύθερων ριζών στο δέρμα. Αυτό οδηγεί μελλοντικά σε υπερχρωματισμό, ερυθρότητα και αλλοίωση της υφής της επιδερμίδας. Η βιταμίνη Ε συμβάλλει στην αποικοδόμηση του κολλαγόνου, δρα ενάντια στη φωτογήρανση ή στην πρόωρη γήρανση του δέρματος λόγω της υπεριώδους ακτινοβολίας. Οι αντιοξειδωτικές της ιδιότητες παρέχουν μια γενναιόδωρη δόση φωτοπροστασίας.

2) Καταπραΰνει τις φλεγμονές του δέρματος

Δεδομένου ότι η βιταμίνη Ε είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, μειώνει τις φλεγμονές τόσο τοπικά όσο και εσωτερικά. Μπορεί να βοηθήσει σημαντικά σε δερματικά προβλήματα όπως ερυθρότητα ή οίδημα.

3) Προσφέρει βαθιά ενυδάτωση

Όλοι οι δερματολόγοι προτείνουν την βιταμίνη Ε σε γυναίκες με ξηρό δέρμα αφού φημίζεται για τις ενυδατικές της ιδιότητες. Θα την βρεις σε πολλά προϊόντα ομορφιάς κυρίως όμως σε κρέμες νυκτός και μάσκες. Πολλές γυναίκες την χρησιμοποιούν ακόμη και σαν primer για να δώσουν μια extra ενυδάτωση στο πρόσωπό τους.

4) Βοηθά στην επούλωση των πληγών

Η εφαρμογή βιταμίνης Ε τοπικά μπορεί να επιταχύνει την επούλωση διαφόρων πληγών. Αρκετοί άνθρωποι την χρησιμοποιούν επίσης για να καταπολεμήσουν την φαγούρα και να μειώσουν τα σημάδια ουλών.

Η βιταμίνη Ε είναι αγαπημένη για πολλούς λόγους. Βοηθά στην καταπολέμηση του οξειδωτικού στρες, καταπραΰνει τις φλεγμονές ενώ συμβάλει στην βαθιά ενυδάτωση της επιδερμίδας σου. Φρόντισε να την εντάξεις στη ρουτίνα περιποίησής σου ή σαν συμπλήρωμα διατροφής για να επωφεληθείς άμεσα από τις ευεργετικές της ιδιότητες.

Διαβάστε επίσης