Αλ. Χαρίτσης: Στήριξη των εκπαιδευτικών με επιμόρφωση και εξοπλισμό, ενίσχυση των οικονομικά αδύναμων μαθητών

 

«Παραμονές της κατάθεσης του σ/ν του Υπουργείου Παιδείας περί «αναβάθμισης» του σχολείου, αναρωτιέται κανείς τι είδους αναβάθμιση συνιστά η κάμερα στις τάξεις, επεμβαίνοντας αδιανόητα στα προσωπικά δεδομένα ανήλικων μαθητών και εκπαιδευτικών, μέσω μάλιστα ιδιωτικής πλατφόρμας».

Το παραπάνω τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Χαρίτσης, μετά την πολύ ουσιαστική συνάντηση, όπως αναφέρει, με την Ένωση Γονέων Καλαμάτας στον φιλόξενο χώρο του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας.

Η ανάρτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Χαρίτση στο Facebook:

Πολύ ουσιαστική η συνάντηση με την Ένωση Γονέων Καλαμάτας στον φιλόξενο χώρο του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας.

Παραμονές της κατάθεσης του σ/ν του Υπουργείου Παιδείας περί «αναβάθμισης» του σχολείου, αναρωτιέται κανείς τι είδους αναβάθμιση συνιστά η κάμερα στις τάξεις, επεμβαίνοντας αδιανόητα στα προσωπικά δεδομένα ανήλικων μαθητών και εκπαιδευτικών, μέσω μάλιστα ιδιωτικής πλατφόρμας, η …μεταρρύθμιση του νηπιαγωγείου με την εισαγωγή εκμάθησης αγγλικής γλώσσας στα νήπια (!), παρά την αντίθεση σύσσωμης της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Αυτό που απαιτείται είναι στήριξη των εκπαιδευτικών με επιμόρφωση και εξοπλισμό, ενίσχυση των οικονομικά αδύναμων μαθητών με παροχή δωρεάν εξοπλισμού, μέριμνα προς τους εργαζόμενους γονείς για την νέα χρονιά.

Είχαμε τέλος την ευκαιρία να συζητήσουμε εκτενώς για τις σχολικές καθαριστριες και τα εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Με το συγκεκριμένο ευαίσθητο θέμα είχαμε ασχοληθεί από το Υπ. Εσ. με σημαντικές νομοθετικες παρεμβάσεις για την οικονομική τους στήριξη, την παροχή μέσων ατομικής προστασίας, την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινα.

Πολλά ακόμα πρέπει να γίνουν. Μέσα από την συνάντηση ακούσαμε θέματα που μας βοηθούν να είμαστε χρήσιμοι για την επόμενη μέρα. Θα συνεχίσουμε την δημιουργική συζήτηση και τις κοινοβουλευτικες παρεμβάσεις και το επόμενο διάστημα.

Διαβάστε επίσης