Πέτσας για πακέτο στήριξης σε Ελλάδα: Δεν συνδέεται με μνημονιακές υποχρεώσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε και για την στήριξη των συνεπών δανειοληπτών

Στο πακέτο για την στήριξη της Ελλάδας εξαιτίας της κρίσης του κορονοϊού, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΑΝΤ1,  κι αναφερόμενος στη χθεσινή πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το πακέτο στήριξης των οικονομιών από τον κοροναϊό, ξεκαθάρισε πως η χρηματοδότηση που θα λάβει η χώρα μας δεν συνδέεται με καμιά μνημονιακή υποχρέωση.Όπως είπε ο κ. Πέτσας, η απόφαση της Κομισιόν αποτελεί ένα μεγάλο βήμα για την ΕΕ και έχει σημασία να σταθούμε στις τρεις λέξεις που αναφέρονται στην σχετική ανακοίνωση: αλληλεγγύη, συνοχή και σύγκλιση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε πως τα χρήματα του πακέτου στήριξης θα εκταμιευθούν σταδιακά μέσα σε 3 χρόνια και είναι μεγάλη η ευθύνη της κυβέρνησης για το σχεδιασμό της διάθεσης τους.

Σε ότι αφορά το θέμα της στήριξης των δανειοληπτών, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι πέραν από την παράταση που ανακοινώθηκε χθες για την προστασία της πρώτης κατοικίας, για πρώτη φορά θα στηριχθούν και οι συνεπείς δανειολήπτες.

Για τους ιδιοκτήτες των ακινήτων που έλαβαν ή θα λάβουν μειωμένο ενοίκιο κατά 40%, επανέλαβε ότι το κράτος θα αναπληρώσει το 1/3 των απωλειών τους.

Μιλώντας για τα εθνικά θέματα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι οι Έλληνες διαχρονικά αντιμετωπίζουν ενωμένοι τέτοιες καταστάσεις και όπως πριν από τρεις μήνες κάναμε ότι έπρεπε στην κρίση πουν προσπάθησε να δημιουργήσει η Τουρκία στον Έβρο, το ίδιο θα κάνουμε και πάλι όπου χρειαστεί για να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Τέλος ο κ. Πέτσας τόνισε κατηγορηματικά ότι στην κυβέρνηση δεν γίνεται καμιά συζήτηση για πρόωρες εκλογές ή ανασχηματισμό.

Διαβάστε επίσης