Μπακογιάννη: Η Ελλάδα απέκτησε ισχυρό brand name μέσα από την αντιμετώπιση της πανδημίας

 

Για ισχυροποίηση του brand name της Ελλάδας μέσα από τον τρόπο που αντιμετώπισε την πανδημία του κορονοϊού κάνει λόγο η Ντόρα Μπακογιάννη.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής» η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, τονίζει ότι οι Έλληνες στα δύσκολα και όταν υπάρχει ένας συγκεκριμένος στόχος αντιδρούν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, υπογραμμίζοντας ότι «η ταχύτητα με την οποία έλαβε τα μέτρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως λένε σήμερα όλοι οι επιδημιολόγοι, έκανε τη διαφορά. Πέντε μέρες να είχαμε καθυστερήσει, η κατάσταση στη χώρα θα ήταν πολύ διαφορετική».

Για την επόμενη ημέρα η κ. Μπακογιάννη τονίζει ότι η παγκόσμια ύφεση θα είναι μεγάλη, όπως και η ευρωπαϊκή αλλά και η ελληνική, καθώς η κρίση πλήττει κομβικούς τομείς για τη χώρα μας, όπως ο τουρισμός και η εστίαση. «Πιστεύω ότι το πρόγραμμα που παρουσίασε η κυβέρνηση ρίχνει σωστά το βάρος στη στήριξη της απασχόλησης, για να μην εκτιναχθεί η ανεργία, στη στήριξη των επιχειρήσεων και τη μείωση των φόρων. Δεν θα βγούμε αλώβητοι από αυτή την υγειονομική κρίση, κάνουμε όμως ό,τι μπορούμε για να περιορίσουμε τις απώλειες» σημειώνει.

Επίσης δηλώνει ότι είναι πολύ σημαντική η απόφαση της κυβέρνησης να επιδοτήσει την εργασία και να επιταχυνθούν οι μεταρρυθμίσεις.

Χαρακτηρίζει την πρωτοβουλία Μέρκελ Μακρόν για τα 500 δισ ευρώ ως ένα σημαντικό βήμα λέγοντας ότι η Ευρώπη άνοιξε το πορτοφόλι.

Διαβάστε επίσης