Κεγκέρογλου: Επαρκείς οι ενδείξεις που προέκυψαν σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης

«Έχουμε υποχρέωση απέναντι στους πολίτες να προχωρήσουμε στην πλήρη αποκάλυψη της αλήθειας»

Υπέρ της διεύρυνσης του κατηγορητηρίου σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου τάχθηκε ο εισηγητής του Κινήματος Αλλαγής. Είναι επαρκείς οι ενδείξεις που προέκυψαν σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, στο πλαίσιο της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που διενεργεί Προκαταρκτική Εξέταση σε βάρος του κ. Παπαγγελόπουλου, και πρέπει να γίνει δεκτό το αίτημα για διερεύνηση του κατηγορητηρίου, με ισχυρό βεβαίως, το κριτήριο αθωότητας, όπως είπε ο κ. Κεγκέρογλου.

«Ως μέλος της συγκεκριμένης επιτροπής ''έχω πειστεί απόλυτα'' από όσα καταγγέλθηκαν σε αυτή από ιδιώτες και από εισαγγελικούς λειτουργούς κ.ά.. Δεν μπορούμε να προσποιηθούμε ότι δεν τους ακούσαμε. Έχουμε υποχρέωση απέναντι στους πολίτες να προχωρήσουμε στην πλήρη αποκάλυψη της αλήθειας» σημείωσε ο σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Κατά την ομιλία του, ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής άσκησε δριμύ κατηγορώ κατά των λεγόμενων αντιμνημονιακών δυνάμεων «των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» που προκειμένου να παραμείνουν στην εξουσία, υλοποίησαν σχέδιο χρήσης ενός πολυπλόκαμου δικαστικού συστήματος, με αντίληψη «Ρασπούτιν», που πέραν των κατάλληλων ανθρώπων και μεθοδεύσεων «βρήκαν δράκο στο αφήγημά τους», τους δέκα πολιτικούς αντιπάλους τους από το ΠΑΣΟΚ. Η γραμμή τους ήταν να μπουν κάποιοι στη φυλακή για να κερδίσουν τις εκλογές. Αυτό ήταν το υπόβαθρο για τη σκευωρία είπε ο κ. Κεγκέρογλου.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, η βαρύτερη ζημιά που προκάλεσαν οι εμπνευστές της «σκευωρίας» είναι τα "σύννεφα αμφισβήτησης" της Δικαιοσύνης. Είναι ιστορικό καθήκον της Βουλής να εγγυηθεί ότι θα επανορθώσει το κράτος δικαίου, «χωρίς αίσθημα εκδίκησης» είπε ο κ. Κεγκέρογλου, σημειώνοντας ότι δεν είναι προσωπική υπόθεση «ούτε των στελεχών μας που χτυπήθηκαν».

Τέλος, και με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα, είπε ότι «το Κίνημα Αλλαγής δεν εκβιάζεται και δεν εκφοβίζεται». «Μας ένωσαν περισσότερο και ενίσχυσαν την αποφασιστικότητά μας» υπογράμμισε ο βουλευτής Ηρακλείου, ο οποίος επανέλαβε ότι τα στελέχη ΚΙΝΑΛ μείωσαν την φαρμακευτική δαπάνη από 6,4 δισ. ευρώ το 2009, στα 2,5 δισ. το 2014, και όταν ανέλαβαν οι «ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» "κουκούλωσαν" την υπόθεση, ασχολήθηκαν μόνο με την Novartis και εξέθεσαν μόνο ένα όνομα γιατρού-συζύγου μίας εισαγγελέως «που τη φοβήθηκαν», και ενήργησαν «όχι για την αλήθεια» αλλά για να την «απαξιώσουν και να την ενοχοποιήσουν».

Διαβάστε επίσης