Premier League: «Όχι» του δήμαρχου Λονδίνου για ματς στην πρωτεύουσα

 

Η βρετανική κυβέρνηση άναψε το «πράσινο φως» για επανέναρξη της Premier League από τον Ιούνιο και συμφώνησε, όπως και η αστυνομία, για την διεξαγωγή των αγώνων στις φυσικές έδρες των ομάδων και όχι σε ουδέτερα γήπεδα.

Υπάρχουν, όμως, και σημαντικές αντίθετες φωνές, όπως αυτή του δημάρχου του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, ο οποίος θεωρεί ότι, λόγω της επέλασης του κορονοϊού, είναι πρώιμο να διεξαχθούν παιχνίδια στην πρωτεύουσα.

Και, παρ' ότι τον τελευταίο λόγο τον έχει η κυβέρνηση, ο λόγος του δημάρχου του Λονδίνου παίζει σημαντικό ρόλο, αφού μιλάμε για την έδρα των Άρσεναλ, Τότεναμ και Τσέλσι, αλλά και της Γουότφορντ, η οποία εδρεύει στα περίχωρα.

Από τα 92 εναπομείναντα παιχνίδια μέχρι το τέλος της σεζόν, τα 22 είναι να διεξαχθούν στο Λονδίνο, με εκπρόσωπο της δημοτικής αρχής να υποστηρίζει ότι ο Καν θεωρεί πολύ πρώιμη την συζήτηση για παιχνίδια στην πρωτεύουσα, αφού ο ιός Covid-19 εξακολουθεί να αφαιρεί εκατοντάδες ζωές καθημερινά.

«Ως φίλαθλος της Λίβερπουλ, σαφώς και ο Σαντίκ θέλει να επιστρέψει η Premier League. Αλλά αυτό μπορεί να συμβεί μόνο όταν είναι ασφαλές και δεν μπορεί να υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση για το εθνικό σύστημα υγείας» επισήμανε ο εκπρόσωπος στην εφημερίδα «Evening Standard».

Διαβάστε επίσης