"Πρωτεύουσα Ξανά": Πρόταση για μείωση των τελών και στις Δημοτικές Ενότητες Παραλίας, Βραχνείκων, Μεσσάτιδας και Ρίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εκτός των μέτρων οικονομικής ελάφρυνσης δημοτών λόγω πανδημίας του κορωνοϊού, στο σκέλος της μείωσης του συντελεστή του ανταποδοτικού τέλους στην καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό, έθεσε η Δημοτική Αρχή της Πάτρας τις Δημοτικές Ενότητες Παραλίας, Βραχνείκων, Μεσσάτιδας, αλλά και ορισμένες Δημοτικές Κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Ρίου. Στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, αυτές οι περιοχές ήταν εκτός των προτάσεων που έφερε προς ψήφιση ο  Αντιδήμαρχος Διοίκησης  και Οικονομικών κ.  Διονύσης Πλέσσας, για την  μείωση του οικιακού συντελεστή του ανταποδοτικού τέλους.

Συγκεκριμένα, η πρόταση της Δημοτικής Αρχής ήταν να μειωθεί ο συντελεστής από 1,50 που είναι σήμερα σε 1,20 για το Δήμο Πατρέων, καθώς και για τις  Δημοτικές Ενότητες και Tοπικές Κοινότητες όπου ισχύει τώρα ο συντελεστής 1,50, χωρίς να λαμβάνεται καμία μέριμνα για τις προαναφερόμενες περιοχές στις οποίες ο συντελεστής είναι 0,90.

Ο εκπρόσωπος της παράταξης «Πρωτεύουσα ξανά!» κ. Φώτης Δημακόπουλος, αφού επεσήμανε ότι δεν πρέπει να εξαιρεθούνοι κάτοικοι των Δημοτικών Ενοτήτων Παραλίας, Βραχνείκων, Μεσσάτιδας, αλλά και Δημοτικών Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Ρίου από τα μέτρα ελάφρυνσης,  πρότεινε μείωση 50% επί της πρότασης αναπροσαρμογής για τις συγκεκριμένες περιοχές, γεγονός που σημαίνει μείωση κατά 10% του οικιακού συντελεστή του ανταποδοτικού τέλους.

Η πρόταση του κ. Δημακόπουλου έγινε δεκτή από την πλειοψηφία της Οικονομικής επιτροπής  και από τη Δημοτική Αρχή η οποία τόνισε ότι θα εξεταστείτο θέμα από την οικονομική Υπηρεσία ώστε να έρθει ολοκληρωμένη η συνολική πρόταση για τις ελαφρύνσεις στην αυριανή συνεδρίαση τουΔημοτικού Συμβουλίου.

 

Διαβάστε επίσης