Ηγουμενίτσα: Προσήχθη ιερέας που άνοιξε τις πόρτες της εκκλησίας

 

Στην προσαγωγή ενός ιερέα προχώρησαν σήμερα οι αστυνομικές αρχές στην Ηγουμενίτσα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ.

Τα δημοσιεύματα σημειώνουν πως το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής έγινε καταγγελία ότι μετά τη θεία λειτουργία, στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα, ο ιερέας άνοιξε τις πόρτες του ναού και πιστοί προσήλθαν στο εσωτερικό του για να προσευχηθούν.

Στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις, που κάλεσαν τους πιστούς να αποχωρήσουν από την εκκλησία και προσήγαγαν τον ιερέα, στον οποίο έγιναν απλές συστάσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ιερέας ισχυρίστηκε πως δεν έκανε κάτι παράνομο, αφού σύμφωνα με την ΚΥΑ "οι Ιεροί Ναοί θα είναι ανοιχτοί για ατομική προσευχή Μ. Παρασκευή ώρες 13.00 έως 17.00 Μ. Σάββατο ώρες 11.00 έως 13.00. Η ακολουθία του Επιταφίου και η Ανάσταση θα γίνουν από τον Ιερέα με την παρουσία του Ψάλτη και ενός νεωκόρου. Η παρουσία πιστών κατά την ακολουθία του Επιταφίου και της Ανάστασης, που θα γίνουν εντός του Ιερού Ναού, δεν επιτρέπεται. Οι καμπάνες επιτρέπεται να ηχήσουν πένθιμα την Μ. Παρασκευή και χαρμόσυνα στην Ανάσταση".

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, στο εσωτερικό του ναού προσέρχονταν ένας ένας οι πιστοί, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.

Πηγή: thespro.gr, epirusgate.blogspot.com

Διαβάστε επίσης