Πάτρα - Επιστολή Ρώρου σε Πελετίδη: Πολιτικός Πολιτισμός

Επικεφαλής τη παράταξης "Ώρα Πατρών"

Την ακόλουθη επιστολή κατέθεσε ο επικεφαλής της "Ώρα Πατρών" Γιώργος Ρώρος προς το Δήμαρχο Πατρέων:

Η πολιτική πολύ συχνά έχει αντιπαραθέσεις, διαφωνίες, κριτική, ενίοτε συμφωνίες και συναινέσεις. Κάποιοι φαίνεται ότι δεν αντέχουν αυτού του τύπου την πολιτική και επιλέγουν την προσωπική επίθεση αυτό που έχει ονομαστεί ως «δολοφονία χαρακτήρα».

Αυτή την τακτική προσπάθησε να εφαρμόσει ο αντιδήμαρχος κ. Πετρόπουλος όταν  επισημάνθηκε η απουσία ενεργειών από την πλευρά του Δήμου για την κάλυψη των αναγκών σε υλικοτεχνική υποδομή των πλέον ευάλωτων μαθητών εν μέσω τηλε-μαθημάτων. Αναφερόμαστε στην στοχοποίηση του Διευθυντή του Δημοτικού σχολείου Μιντιλογλίου κ. Βαλουξή γιατί είχε την «ατυχία» να είναι και μέλος της παράταξης ΩΡΑ Πατρών.

Ίσως να πείραξε που ζητήσαμε ως δημοτική παράταξη τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από όσα ζητάει η Λαϊκή Συσπείρωση σε όλους τους Δήμους της Ελλάδας. Ίσως να ενόχλησε που δεν εξέλαβε ο κ. Βαλουξής τα πρόσφατα έργα που έγιναν στο σχολείο του ως προσωπικό χατίρι με αντάλλαγμα τη σιωπή του.

Σε κάθε περίπτωση, ως Δήμαρχος οφείλετε να επισημάνετε στους αντιδημάρχους σας ότι τα έργα που γίνονται και οι δράσεις του Δήμου αποτελούν κτήμα όλων των δημοτών της Πάτρας καθώς και το γεγονός ότι έργα γίνονταν και πριν αναλάβει η παρούσα δημοτική αρχή και θα γίνονται και μετά από αυτήν. Οφείλετε να του υπενθυμίσετε ότι η υπηρεσιακή δραστηριότητα εμπίπτει στους κανόνες λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης ενώ η πολιτική στην υπεράσπιση των αναγκών του πολίτη. Με λίγα λόγια οφείλετε να του εμπνεύσετε πολιτική αξιοπρέπεια και πολιτικό πολιτισμό ζητώντας του να ανακαλέσει τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς του.

Ελπίζουμε να μην επανέρθουμε σε τέτοιου είδους ζητήματα που κάνουν τον κόσμο να αποστρέφεται την πολιτική και τον οδηγούν στην αδράνεια και τον εφησυχασμό.  
 

Διαβάστε επίσης