Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πατρέων για τον κορονοϊό

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το διεκδικητικό πλαίσιο και προγραμματισμός για την προστασία της Υγείας, του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των πολιτών και της νεολαίας της Πάτρας, από την πανδημία του κορονοϊού παρουσιάζει η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Πατρέων.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Ο Δήμος Πατρέων από την πρώτη στιγμή, με ευθύνη απέναντι στο λαό της Πάτρας και τα παιδιά του, όχι μόνο υλοποίησε ορισμένα απαραίτητα περιοριστικά μέτρα, αλλά και πήρε μέτρα στην κατεύθυνση προστασίας και στήριξης του ίδιου του προσωπικού του και των δημοτών με ταυτόχρονη διατύπωση σχετικών διεκδικήσεων από την κυβέρνηση και παρεμβάσεις στα όργανα της τοπικής διοίκησης και στον τύπο. Πιο συγκεκριμένα :

Έχουν ενημερωθεί όλοι οι εργαζόμενοι, από την πρώτη στιγμή, για τα μέτρα ασφαλείας που οφείλουν να τηρούν.
Ρυθμίσαμε  την εργασία  με  τήρηση του μέτρου 1 εργαζόμενος ανά 10τμ, για να μην προκαλείται συνωστισμός, οργανώσαμε  την τηλεργασία για εργαζόμενους που ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, συνολικά με τρόπο που να μην θίγονται δικαιώματα του προσωπικού.
Αντιμετωπίσαμε το ζήτημα με τη μισθοδοσία συμβασιούχων γυμναστών και εργαζόμενων στους παιδικούς σταθμούς και στο Βρεφοκομείο
Αξιοποιήσαμε τις σχολικές καθαρίστριες  για καλύτερη απολύμανση των δημοτικών κτιρίων.
Μπήκε σε λειτουργία η νέα υπηρεσία για κατ’ οίκον φαρμακευτική περίθαλψη και παροχή ειδών πρώτης ανάγκης από τις υπηρεσίες του Κοινωνικού Οργανισμού.
Δόθηκαν,  και συνεχίζεται, κατ’ οίκον, τα τρόφιμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Κοινωνικού Οργανισμού.
Ενισχύθηκε η δομή Βοήθεια στο Σπίτι με οδηγούς και εργαζόμενους του Δήμου.
Συνεχίζεται η καθημερινή κατ’ οίκον διανομή συσσιτίου, σε κόσμο που το έχει ανάγκη.
Οι δικαιούχοι πολίτες που πήραν πέρυσι την απαλλαγή των ανταποδοτικών τελών, θα την έχουν και φέτος χωρίς νέα αίτηση. Για νέες αιτήσεις εξυπηρετούμε το κοινό.
Κάναμε καθαριότητα – απολύμανση στους Ρομά στο Ριγανόκαμπο και τους δώσαμε και φαγητό.
Βρίσκεται σε εξέλιξη καθαριότητα - πλύσιμο σε πλατείες, πεζοδρόμους κλπ., με πιεστικό και σκούπες του Δήμου.
Βρίσκεται σε εξέλιξη το πλύσιμο των κάδων απορριμμάτων από όχημα (καδοπλυντήριο) του Δήμου.
Εφαρμόσαμε διαγράμμιση σε όλες τις λαϊκές αγορές με απόσταση 5μ μεταξύ των  πάγκων, δόθηκαν μάσκες στα σωματεία τους, οδηγίες για τη σωστή λειτουργία τους και υπήρξε εποπτεία της εφαρμογής.

 

Επιστολές Δημάρχου προς διάφορες αρχές:

Στις 24/3 στείλαμε επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών, με κοινοποίηση στην Κεντρική Ένωση Δήμων (ΚΕΔΕ), όπου εκφράζαμε την αντίθεσή μας για την εγκύκλιο που αφορά στις σχολικές καθαρίστριες για όσο διάστημα είναι κλειστά τα σχολεία. Ζητάμε να μην εφαρμοστεί και βάζουμε εκ νέου το ζήτημα της μονιμοποίησής τους.

Στις 26/3 στείλαμε επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών, με κοινοποίηση στην ΚΕΔΕ, σχετικά με την ενίσχυση της δομής «Βοήθεια στο Σπίτι». Με αφορμή τα αυξημένα αιτήματα που δέχεται, λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό, βάλαμε αιτήματα για την ενίσχυση της δομής (μονιμοποιήσεις, προσλήψεις, χρηματοδότηση κλπ).

Στις 27/3 στείλαμε επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας, την 6η ΥΠΕ, το ΠΓΝΠ, με κοινοποίηση στην ΚΕΔΕ και την ΠΕΔ, σχετικά με την απόφαση του Νοσοκομείου, με ισχύ από 26/3, για απαγόρευση παραμονής και καλλωπισμού των νεκρών (όλων, όχι μόνο όσων έχουν αποβιώσει από κορωνοϊό) στους χώρους του Νοσοκομείου του Ρίου, που δημιούργησε αναστάτωση, καθώς δεν υπάρχει άλλος τέτοιος χώρος στην πόλη και οδήγησε τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Γραφείων Τελετών να απευθυνθούν στο Δήμο να λύσει το πρόβλημα, ο οποίος όμως δεν διαθέτει κατάλληλη δομή. Ζητήσαμε από την κυβέρνηση την ενίσχυση του Δήμου, ώστε να διαμορφωθεί χώρος κατάλληλος.

Στις 2/3 στείλαμε επιστολή προς την ΚΕΔΕ, όπου αιτηθήκαμε την ένταξη του Δήμου Πατρέων στο πρόγραμμα διάθεσης υγειονομικού υλικού που είχε αναγγείλει το ΔΣ της ΚΕΔΕ. Αντίστοιχο αίτημα είχε γίνει από τον Κοινωνικό Οργανισμό προς την 6η ΥΠΕ στις 28/2.

Στις 3/4 στείλαμε επιστολή – απάντηση προς το Συνήγορο του Πολίτη, με κοινοποίηση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, όπου αναφέρουμε τις ενέργειες που έκανε ο Δήμος για τον καταυλισμό των Ρομά στο Ριγανόκαμπο κα καταλήγουμε στο ότι απαιτείται ισχυρή βοήθεια από την κυβέρνηση και τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, ώστε να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια.

Στις 6/4 στείλαμε επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας, αναφορικά με τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην εξ αποστάσεως διδασκαλία των μαθητών, όπου βάλαμε διεκδικήσεις για την παροχή υπολογιστή ή τάμπλετ στους μαθητές, εξασφάλιση της πρόσβασής τους στο διαδίκτυο και χρηματοδότηση, ώστε όλες οι σχολικές μονάδες, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές να έχουν τον κατάλληλο τεχνολογικό εξοπλισμό.

Στις 7/3 στείλαμε επιστολή – απάντηση στον Αντιπεριφερειάρχη Αχαϊας Χ. Μπονάνο, όπου αναφέραμε (μετά από αίτημά του) τα μέτρα που έχει πάρει ο Δήμος για τη σίτιση και γενικότερα τη στήριξη των δημοτών που το έχουν ανάγκη. Καταλήγαμε σε αίτημα στήριξης και από την Περιφέρεια των αυξανόμενων αναγκών που προκύπτουν.

Στις 8/3 στείλαμε επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών και τον Υπουργό Εργασίας, με κοινοποίηση στην ΚΕΔΕ, για το ζήτημα των εργαζομένων με σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ) στον Πολιτιστικό Οργανισμό, το ΔΗΠΕΘΕ και το πρόγραμμα «Άθληση για Όλους», τους οποίους αφήνει η κυβέρνηση «στον αέρα» τώρα που οι δομές στις οποίες εργάζονται είναι κλειστές.

 

 

Όμως η πραγματική προστασία της υγείας, του εισοδήματος  και των δικαιωμάτων της πλειοψηφίας του λαού της Πάτρας απαιτεί τη λήψη από την κυβέρνηση μια συνολικής δέσμης ουσιαστικών μέτρων :

Την  επίταξη και την υπαγωγή στον έλεγχο του κράτους και σε ενιαίο κεντρικό κρατικό σχέδιο των ιδιωτικών μονάδων υγείας και  διαγνωστικών κέντρων, του προσωπικού τους και του εξοπλισμού τους (ΜΕΘ, χειρουργείων, κλινών, εργαστηρίων κοκ). Επίσης των ιδιωτών γιατρών- με προτεραιότητα σε σχετικές ειδικότητες.
Τη στήριξη των δημόσιων νοσοκομείων  και του προσωπικού τους που δίνει σκληρή μάχη, με τις αναγκαίες προσλήψεις μονίμων και όλα τα αναγκαία μέσα και υλικά, καθώς επίσης και της πρωτοβάθμιας υγείας. Την άμεση επαναλειτουργία του νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακα.
Τη λήψη μέτρων για την υγιεινή, την ασφάλεια και τη ζωή εργαζομένων και λαού, εκεί που σημειώνεται συνωστισμός : στους τόπους εργασίας (με υποχρέωση των εργοδοτών να τηρούν υποχρεωτικά τα αναγκαία μέτρα), στα πολυκαταστήματα, στις συγκοινωνίες, στα νοσοκομεία, στα στρατόπεδα.
Την αντιμετώπιση των προβλημάτων στο πανελλήνιο σχολικό δίκτυο, με στήριξη έμπρακτη των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων

Αντί για τέτοια μέτρα, η κυβέρνηση παίρνει αντεργατικά μέτρα που χτυπάνε εργασιακά δικαιώματα και κάνει μεγάλα «δώρα» στα μεγάλα συμφέροντα.

Την πολιτική αυτή, την στηρίζουν ή την ανέχονται και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, που μάλιστα συναγωνίζονται μεταξύ τους για πιο πολλά μέτρα υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου. Ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ, που τώρα θυμάται τους υγειονομικούς για να το αξιοποιήσει στον καβγά του με τη ΝΔ, χρεώνεται με τη συνολική του συμφωνία ως προς την κυβερνητική πολιτική διαχείριση της πανδημίας, έχοντας κατά νου και αυτός το συμφέρον των επιχειρηματικών ομίλων, αλλά και με την αντιλαϊκή του πολιτική, ως κυβέρνηση, τη γενικότερη αλλά και στην υγεία (περικοπές για τα νοσοκομεία, πολιτική στο φάρμακο, ενίσχυση  των ιδιωτών). Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε, στην Πάτρα το νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακας…

Η κυβέρνηση και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις έβαλαν πλάτη για την κατηφόρα της δημόσιας υγείας, για την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωσή της, τις τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτικό, υγειονομικό προσωπικό, σε αναπνευστήρες, μονάδες ΜΕΘ, υγειονομικό υλικό, για το κλείσιμο νοσοκομείων.

Η πολιτική της ηγεσίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι ευθυγραμμισμένη με την κυβερνητική πολιτική.

 

Καλούμε το λαό της Πάτρας :

Να διεκδικήσει επαρκή μέτρα προστασίας της υγείας του και κατάργηση των αντεργατικών μέτρων( απολύσεων, για μισθούς-συντάξεις κ.α).
Να διατρανώσει ότι δεν αρκεί η αναγκαία αυτοπροστασία, τήρηση των οδηγιών των επιστημόνων και  ατομική ευθύνη, αλλά πρέπει και το κράτος να πάρει τις ευθύνες του για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Το γεγονός ότι στη χώρα μας και την πόλη μας  η κατάσταση εμφανίζεται ελεγχόμενη, οφείλεται κυρίως στην πειθαρχία του λαού μας και στη θέλησή του για επιβίωση.
Να απαιτήσει, με τη λήξη της πανδημίας, να καταργηθούν αυτομάτως, με ένα διάταγμα, όλα τα περιοριστικά μέτρα.

Στηρίζουμε τον αγώνα των υγειονομικών και του εργατικού λαϊκού κινήματος, των αυταπασχολουμένων, των φοιτητών,  και μαζί τους στέλνουμε μήνυμα ότι δεν σιωπούμε, αλλά διεκδικούμε την υγεία μας. Καταγγέλουμε την επίθεση μερίδας του τοπικού τύπου στις κινητοποιήσεις της περασμένης Τρίτης. Θα συνδράμουμε ακόμα περισσότερο τις παρεμβάσεις τους σε δομές υγείας, χώρους εργασίας και άλλους.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους λαούς των πόλεων της γειτονικής Ιταλίας, της υπόλοιπης Ευρώπης και όλου του κόσμου που πλήττονται από την πανδημία και τις αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ και των κυβερνήσεών τους, των οποίων η στάση και σε αυτό το ζήτημα καταρρίπτει τους μύθους περί αλληλεγγύης και συνοχής , ενώ η αντιπαράθεση μεταξύ τους γίνεται  για τη μοιρασιά της χασούρας και για τα πακέτα ενίσχυσης των ομίλων και των μεγαλοεπιχειρηματιών της κάθε χώρας.  

 

Ειδικά για την τοπική διοίκηση και το Δήμο μας διεκδικούμε :

Η Κυβέρνηση να προχωρήσει σε σχετική νομοθετική ρύθμιση, ώστε να είναι δυνατή η  διαγραφή χρεών προς τους Δήμους, όλων όσοι αποδεδειγμένα έχουν οικονομική αδυναμία (μικροφειλετών μέχρι 500 ευρώ).
Να δοθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό γενναία επιχορήγηση στους Δήμους, έτσι ώστε να ανταποκριθούν σε οξυμένες εργατικές λαϊκές ανάγκες των δημοτών τους.
Να σταματήσει η διακοπή ρεύματος, όσων αδυνατούν αποδεδειγμένα  να εξυπηρετήσουν τους λογαριασμούς των εταιρειών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς επίσης και οι κατασχέσεις, οι πλειστηριασμοί και παντός είδους αναγκαστικές εισπράξεις για όσους έχουν εισόδημα μέχρι 12000 ευρώ.
Να απαγορευτούν οι απολύσεις, οι τροποποιήσεις συμβάσεων των εργαζομένων επί το δυσμενέστερο. Να μη γίνουν  μειώσεις μισθών των εργαζομένων του Δημοσίου. Να επανέλθουν το δώρο Πάσχα, το επίδομα αδείας και το δώρο Χριστουγέννων.
Πλήρης κάλυψη του κόστους μισθοδοσίας των εργαζομένων ΙΔΟΧ, με διάφορες συμβάσεις στο Δήμο και στα Νομικά του Πρόσωπα, καθ’ όλο το χρονικό διάστημα της αναγκαστικής παύσης λειτουργίας των δομών στις οποίες εργάζονται, με παράλληλη έκτακτη επιχορήγηση από την μεριά της κυβέρνησης, ώστε σειρά από αυτές να ανταποκριθούν με το αναγκαίο προσωπικό και την έκταση των δομών τους σε παλιές και  νέες ανάγκες  που ήδη καταγράφονται για τα νοικοκυριά και θα παραμείνουν και μετά την άρση των μέτρων της πανδημίας, ( η δομή του Βοήθεια Στο Σπίτι, που σήμερα καταγράφει νέες ανάγκες και παραμένει απογυμνωμένη από το αναγκαίο προσωπικό, οι συμβάσεις για τις  καθαρίστριες στα σχολεία μας  που λήγουν το Ιούνη, οι εκπαιδευτικοί στο Δημοτικό Ωδείο, στο Εικαστικό Εργαστήρι και στη Δραματική Σχολή).

 

Ο Δήμος μας, εκτός από τις διεκδικήσεις του κα την κριτική του, παίρνει και τα εξής μέτρα προς όφελος του λαού της Πάτρας :

Για το έτος 2020 σε σχέση με τα ανταποδοτικά τέλη(καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού-οικιακός συντελεστής )  συνεχίζουμε τις μειώσεις  και απαλλαγές των «ευπαθών ομάδων» που είχαν υπαχθεί για το 2019.

Δηλαδή  όσοι είχαν υπαχθεί το 2019 στις μειώσεις και απαλλαγές αυτές  θα συνεχίσουν να τις έχουν . Νέες αιτήσεις για το 2020 θα υποβάλουν μόνο οι άνεργοι , οι δικαιούχοι του ΚΕΑ, προκειμένου να υπαχθούν όσοι καθίστανται άνεργοι και  νέοι δικαιούχοι του ΚΕΑ .

 

Οι κατηγορίες αυτές είναι :

Άποροι : Πλήρης απαλλαγή
Πολύτεκνοι με 4 προστατευόμενα τέκνα και άνω, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 30.000,00€ πλήρης απαλλαγή
Πολύτεκνοι με 4 προστατευόμενα τέκνα και άνω , με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 30.000-1,00€  - 40.,000,00€ απαλλαγή 50% .
Τρίτεκνοι με 3 προστατευόμενα τέκνα με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 25.000€ : πλήρης απαλλαγή .
Τρίτεκνοι με 3 προστατευόμενα τέκνα με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 25.000-1 έως 30.000,00€ : απαλλαγή 50% .
Άτομα με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας μεγαλύτερο ή ίσο του 67% και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 30.000,00€ : πλήρης απαλλαγή
Άτομα με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας μεγαλύτερο ή ίσο του 67% και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 30.001,00€ – 40.000,00€: απαλλαγή 50%
Χήρος – Χήρα που δεν έχει τελέσει άλλο γάμο με ένα ή δύο προστατευόμενα τέκνα και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 20.000,00€:πλήρης απαλλαγή.
Μονογονεϊκές οικογένειες των περιπτώσεων απόκτησης τέκνου-ων χωρίς γάμο ή χωρίς σύμφωνο συμβίωσης των γονέων με προστατευόμενα τέκνα και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 20.000,00€ : πλήρης απαλλαγή .
Μακροχρόνια άνεργοι (πάνω από ένα έτος) οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ δηλώνουν στην φορολογική δήλωση μόνο μία κατοικία έως 120 τ.μ και έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 7.000,00€ :απαλλαγή 50% .
Μακροχρόνια άνεργα ζευγάρια (πάνω από ένα έτος ) οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ , δηλώνουν στην φορολογική δήλωση μόνο μία κατοικία έως 120τ. μ. για τον χώρο κύριας χρήσης και έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 10.000€: πλήρης απαλλαγή
Δικαιούχοι ΚΕΑ  που δηλώνουν στην φορολογική δήλωση μόνο μία κατοικία έως 120τ.μ. για τον χώρο κύριας χρήσης : απαλλαγή 50%

 

Επίσης θα έχουν πλήρη απαλλαγή: όσοι εργαζόμενοι, είναι τώρα άνεργοι από τις επιχειρήσεις που έκλεισαν ή ανέστειλαν τη λειτουργία τους λόγω COVID-19.

 

Πέραν αυτών προχωράμε σε οριζόντια μείωση των ανταποδοτικών τελών (καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού- οικιακός συντελεστής ), στον συντελεστή 1,20 από 1,50 που είναι σήμερα . Σημειώνουμε εδώ ότι μέχρι σήμερα μειώσεις των ανταποδοτικών αυτών τελών που έχουμε κάνει είναι 23%(το 2014) δηλαδή ο συντελεστής αυτός όταν αναλάβαμε ήταν 1,95.

 

Επίσης για όσο χρονικό διάστημα καταστήματα και επιχειρήσεις διακόπτουν την λειτουργία τους λόγων των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονωϊού,προβαίνουμε στις παρακάτω απαλλαγές:

Ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας – ηλεκτροφωτισμού              (επαγγελματικός συντελεστής) που τώρα είναι 3,40 για την Πάτρα και διαμορφώνεται  ανάλογα με την τοποθεσία.

 

Για τις βιομηχανίες, Ιδιωτικές κλινικές και Θεραπευτήρια , ασφαλιστικές εταιρίες , εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας , τράπεζες, πολυκαταστήματα , Κοινωφελείςς Οργανισμοί (ΔΕΗ,ΟΤΕ , ΕΛΤΑ), Εταιρίες LOGISTICS, ΚΑΖΙΝΟ, επιχειρήσεις έτοιμου σκυροδέματος , Ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων,                         ο συντελεστής είναι  4,5 (είναι ο αυξημένος συντελεστής που βάλαμε ). Αυτούς δεν τους απαλλάσσουμε. 

Του τέλους κατάληψης τραπεζοκαθισμάτων ( ετήσιο ) που τώρα είναι στη β΄ ζώνη 12€ ανά τ. μ. και α΄ ζώνη 24€ ανά τ.μ.
Του τέλους κατάληψης τραπεζοκαθισμάτων πεζοδρόμων και πλατειών (ετήσιο). Τώρα  για την Πάτρα είναι από 10€ ανά τ.μ. έως 45€ανα τ. μ. ανάλογα τον πεζόδρομο και την πλατεία .

Στις Κοινότητες είναι από 4€ ανά τ.μ. έως 10€ ανά τ.μ. ετησίως ανάλογα με την τοποθεσία.

Του τέλους 0,5% επί των ακαθαρίστων εσόδων των καταστημάτων
Του τέλους διαμονής παρεπιδημούντων  0,5%
Του τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων των κέντρων διασκέδασης 5%.

 

Επίσης :

α) Τη μείωση του ενοικίου κατά 40% σε ακίνητα και καταστήματα  που έχει εκμισθώσει ο Δήμος .

β)  Την απαλλαγή ενοικίων από κυλικεία στα σχολικά συγκροτήματα καθώς και του   κυλικείου του Α΄ κοιμητηρίου.

Σύμφωνα με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου υπάρχει μόνο αναστολή των υπ’ όψη ενοικίων και  όχι απαλλαγή .

γ) Την απαλλαγή καταβολής τροφείων στους  βρεφονηπιακούς  και παιδικούς  σταθμούς  του Δήμου  για όσο χρονικό διάστημα αυτοί είναι κλειστοί.

Αναφέρουμε ότι για τους έχοντες εισόδημα μέχρι 25.000€, ήδη από τις πρώτες αποφάσεις που είχαμε πάρει ήταν η απαλλαγή από τα  τροφεία αυτών . Αντιστοιχούσε δε στο 80% των εγγεγραμμένων παιδιών  .

δ) Προχωράμε σε αναστολή διακοπής νερού από τη ΔΕΥΑΠ για όσο διαρκεί η πανδημία

ε) Οι σπουδαστές και οι μαθητές των πολιτιστικών δομών των Οργανισμών του Δήμου δεν θα καταβάλουν τη συμβολική συμμετοχή τους για το διάστημα που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους.

 

 

  

 

Διαβάστε επίσης