Οι καλύτερες τροφές για δυνατό ανοσοποιητικό

 

Το ανοσοποιητικό σύστημα βοηθά στον συντονισμό της άμυνας του οργανισμού σας έναντι μολυσματικών ιών που μπορούν να σας αρρωστήσουν στην καλύτερη περίπτωση, ενώ στη χειρότερη να σας οδηγήσουν ακόμη και στο θάνατο.

Στους ιούς αυτούς περιλαμβάνονται οι κορονοϊοί, όπως ο SARS, ο MERS και ο COVID-19 που εδώ και και κάποιο διάστημα έχει παραλύσει τον πλανήτη.

Καθώς η πανδημία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, είναι απαραίτητο να διατηρήσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα σε καλή λειτουργία και να προλάβετε πιθανό λοίμωξη από τον ιό.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι το δυνατό ανοσοποιητικό ξεκινά από το τραπέζι. Ένα υγιές έντερο είναι το κλειδί της καταπολέμησης των λοιμώξεων.

Οι ενήλικες πρέπει να τρώνε καθημερινά 5 μερίδες φρέσκων φρούτων και λαχανικών. Κάθε μερίδα ισοδυναμεί με το μέγεθος ενός φρούτου.

«Η περιορισμένη πρόσβαση σε φρέσκα τρόφιμα μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη κατανάλωση πολύ επεξεργασμένων τροφίμων, τα οποία τείνουν να είναι πλούσια σε λιπαρά, ζάχαρη και αλάτι. Αυτές οι αλλαγές στη διατροφική συμπεριφορά θα μπορούσαν να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο ανοσοποιητικό σύστημα», σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Δείτε ποιες τροφές είναι πλούσιες σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό:

Σπανάκι: Πλούσιο σε βιταμίνες C και A

Μανιτάρια: Πλούσια σε βιταμίνη D

Γιαούρτι: Πλούσιο σε προβιοτικά που ενισχύουν την ανοσία

Κόκκινες πιπεριές: Έχουν σχεδόν διπλάσια βιταμίνη C από τα πορτοκάλια

Σκόρδο: Πλούσιο σε θειούχες ενώσεις που καταπολεμούν τις μολύνσεις

Ρεβίθια: Πλούσια σε πρωτεΐνες και ψευδάργυροΜπρόκολο: Πλούσιο σε βιταμίνες C και Ε

Ηλιόσποροι: Πλούσιοι σε βιταμίνη Ε

Φράουλες: Ένα φλιτζάνι παρέχει τη μισή συνιστώμενη ημερήσιας ποσότητα βιταμίνης C

Πηγή: Medical Daily

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ