Μπαρτσελόνα: Ζητούν την παραίτηση του Μπαρτομέου

 

Η απόφαση του προέδρου της Μπαρτσελόνα, Ζοζέπ Μαρία Μπαρτομέου, να ζητήσει τις παραιτήσεις αντιπροέδρων προκαλεί μεγάλες αντιδράσεις στη Βαρκελώνη και πυκνώνουν οι φωνές που του ζητούν να παραιτηθεί.

Η δυσφορία για τον πρόεδρο του φημισμένου συλλόγου είχε ξεκινήσει το Φεβρουάριο, όταν αποκαλύφθηκε πως είχε προσλάβει εταιρεία για να δυσφημεί παίκτες της ομάδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πολλοί ήταν αυτοί που είχαν ζητήσει πρόωρες εκλογές, καθώς η θητεία του λήγει το επόμενο καλοκαίρι.

Η απόφαση του τώρα ν’ αλλάξει την σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου προκάλεσε νέες αντιδράσεις, καθώς σύμφωνα με το καταστατικό της Μπαρτσελόνα ο πρόεδρος δεν έχει δικαίωμα να απομακρύνει εκλεγμένα μέλη, γι αυτό και ζητάει την παραίτησή τους.

Σε περίπτωση που δεν απομακρυνθούν ο Μπαρτομέου έχει σκοπό την αναδιάρθρωση του ΔΣ και να βάλει στις θέσεις του αντιπροέδρου ανθρώπους της απόλυτης εμπιστοσύνης του.

«Έχει αποδείξει πως δεν διαθέτει το ηθικό ανάστημα για να είναι στην προεδρία μιας τόσο μεγάλης ομάδας όπως η Μπαρτσελόνα», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος των «μπλαουγκράνα», Ζοάν Λαπόρτα, που ήταν στη ηγεσία από το 2003 έως το 2010, και συμπλήρωσε: «Τώρα αλλάζει το Δ.Σ. για να το ελέγχει απόλυτα. Μόνη λύση πλέον αποτελεί η παραίτηση του.»

Διαβάστε επίσης